Omaishoitotiedote 1/2018

Hyvä omaishoitajien parissa toimiva!

Omaishoitajaliiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista ja liiton toiminnasta.

Tiedote on julkaistu 1.3.2018

 

Omaishoitajat ja läheiset -liitto on nyt Omaishoitajaliitto

Uusi nimi otettiin käyttöön 1.1.2018 alkaen vaiheittain. Liiton visuaalinen ilme ja sninen sydänsiipi-tunnus säilyivät uudistuksen yhteydessä ennallaan.

 

Lue Lähellä-lehti 1/2018 selattavana näköislehtenä

Lähellä-lehti 1/2018 ilmestyi 1.3., lehden teemoina ovat omaishoidon tuki ja erityislapsi.

Alle 18-vuotiaita hoitavien määrä kaikista omaishoidon tukea saavista on 2000-luvulla yli kaksinkertaistunut. Vanhempana ja omaishoitajana -juttu avaa erityislapsiperheen arkea ja perheen tuen tarpeita.

Mitä tiedetään omaishoitoperheiden alkoholinkäytöstä ja miten omaishoitajat, heidän läheisensä tai sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset voivat ottaa päihdeteidenkäytön puheeksi? Lue Alkoholinkäyttö puheeksi -juttu.

Lähellä-lehti 1/2018 selattavana näköisversiona.

 

 

 

Tule omaishoidon maakuntapäiville

Tule keskustelemaan omaishoidon kehittämisestä ja omaishoitoon liittyvistä kysymyksistä. Tavoitteena on saada omaishoito näkyväksi sote- ja maakuntauudistuksessa. Maakuntapäiville ovat tervetulleita maakunnan sote-uudistuksessa mukana olevat työntekijät, Suomen omaishoidon verkoston jäsenjärjestöjen ja liiton paikallisyhdistysten edustajat, muut omaishoidon parissa työskentelevät, omaishoitajat ja asiasta kiinnostuneet.

 

Omaishoitajaliiton järjestämillä maakuntapäivillä on yhtenäinen ohjelmasisältö, mutta puheenvuoroja muokataan alueellisten tarpeiden mukaan. Myös muihin kuin oman maakunnan päiviin voi osallistua.

13.3. Kanta-Häme, Hämeenlinna
21.3. Satakunta, Pori
19.9. Pohjois-Pohjanmaa, Ylivieska
4.10. Pirkanmaa, Tampere
26.11. Pohjois-Karjala, Joensuu
Syksy, Uusimaa, paikkakunta avoin
Vuonna 2019 Lappi, Rovaniemi

Lue Lähellä-lehden 1/2018 juttu Omaishoidon maakuntapäivien sarja alkoi Kokkolasta.

 

Kunta voi järjestää sopimusomaishoitajille valmennusta Omaishoitajaliiton paikallisyhdistysten kanssa

Omaishoitolain mukaan kunnan on tarvittaessa järjestettävä sopimusomaishoitajille valmennusta vuoden 2018 alusta alkaen. Kunnat ja Omaishoitajaliiton paikallisyhdistykset voivat tehdä valmennusyhteistyötä ja suunnitella sekä toteuttaa omaishoitajille valmennuskokonaisuuden, joka muodostuu kunnan lakisääteisestä osuudesta sekä sitä täydentävästä paikallisyhdistyksen järjestämästä Ovet-valmennuksesta®.

Lisätietoja kaisa.parviainen@omaishoitajat.fi tai puh. 020 7806 512.

 

Osallistu Ovet-ohjaajakurssille

Kunnan toimijat ja muut kiinnostuneet voivat myös kouluttautua Ovet-valmennuksen® järjestäjäksi Ovet-ohjaajakurssilla.

15.–16.5. Helsingissä, haku 26.4. mennessä
19.–20.9. Jyväskylässä, haku 30.8. mennessä
21.–22.11. Turussa, haku 1.11. mennessä

Maksullinen kurssi antaa tietoa Ovet-valmennuksen® sisällöstä ja työskentelymenetelmistä sekä perustietoa ryhmän ohjaamisesta.

Lisätietoja kaisa.parviainen@omaishoitajat.fi tai puh. 020 7806 512.

 

Vinkkaa asiakkaillesi: Loma työssäkäyville omaishoitajille Yyterissä 1.–6.7., haku 1.4. mennessä

Tämän vuoden ainoa työssäkäyville omaishoitajille tarkoitettu omaishoitajaloma, Merellä tuulee -loma, on 1.–6.7. Yyterissä, Porissa. Hakuaika päättyy 1.4. www.omaishoitajat.fi/tapahtuma/merella-tuulee-teemaloma-1-6-7-2018/

Lisätietoja omaishoitajalomista, hakuohjeet ja hakulomakkeet www.omaishoitajat.fi/lomat tai kaisu.haggqvist@omaishoitajat.fi tai puh. 020 7806 533.

 

Osallistu Omaishoitajaliiton tapahtumiin

Näe, huomaa, kuule -seminaari 20.4. Salossa, ilmoittaudu 4.4. mennessä.

Omaishoito ja päihteet -seminaari Raahessa 17.5., ilmoittaudu 1.5. mennessä.

Vertaisryhmänohjaajakoulutus Lappeenrannassa 25.–26.4., ilmoittaudu 23.3. mennessä.

Katse Huomiseen -vertaisryhmänohjaajakoulutus Kuopiossa 22.5., ilmoittaudu 4.5. mennessä.

Omaishoitajaliiton tapahtumakalenteri www.omaishoitajat.fi/tapahtumat

 

Vinkkaa paikallisyhdistyksestä asiakkaillesi

Liiton paikallisyhdistysten jäsenet saavat paikallisyhdistyksen tarjoamat edut (esimerkiksi tietoa, vertaistukea ja virkistystä omaishoitajille), Lähellä-lehden (4 numeroa vuodessa), Palveluoppaan, Lomaoppaan, lakineuvontaa ennakkotapauksissa (ei-jäsenille maksullinen), vaihtuvia yhteistyökumppaneiden etuja ja mahdollisuuden hyödyntää Välittämö100.fi-lahjoituksia.

Paikallisyhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa omaishoidosta kiinnostunut. Paikallisyhdistys hyväksyy jäsenyyden. Paikallisyhdistykset löytyvät osoitteesta www.omaishoitajat.fi/paikallisyhdistykset. Jäseneksi voi liittyä osoitteessa www.omaishoitajat.fi/jasenasiat. Vuonna 2018 jäsenmaksu on 25 €.

 

Liiton neuvontapuhelin palvelee omaishoitajia ja työntekijöitä

Liiton valtakunnallinen omaishoidon neuvontapuhelin palvelee omaishoidon kysymyksissä niin omaishoitajia kuin omaishoidon parissa työskenteleviä ammattilaisia. Numeroon 020 7806 599 voi soittaa ma–to klo 9–15. Puhelun hinta on lankaverkosta 8,35 snt/puhelu + 8,83 snt/min ja matkapuhelin-verkosta 8,35 snt/puhelu + 22,32 snt/min.

 

Liiton aluetyö tukee omaishoidon parissa työskenteleviä

Liiton aluevastaavat ovat kuntien, seurakuntien, järjestöjen ja omaishoidon parissa työskentelevien yhteistyökumppaneita. Ota yhteyttä, jos haluat tehdä yhteistyötä kanssamme.
Yhteystiedot ja alueet www.omaishoitajat.fi/yhteystiedot.

 

VInkkaa asiakkaillesi: Jäsenetuja omaishoitajille Välittämö100-verkkopalvelussa

Välittämö100-verkkopalvelussa sekä yksityishenkilöt että yritykset voivat lahjoittaa erilaisia palveluita Omaishoitajaliiton paikallisyhdistysten jäsenille. Liiton paikallisyhdistysten jäseninä olevat omaishoitajat pääsevät lunastamaan lahjoituksia kirjautumalla Välittämöön jäsenkortissaan olevalla jäsennumerolla ja liitolle ilmoitetulla sähköpostiosoitteella.

Tutustu www.välittämö100.fi

 

Tiedotteen tilaus, osoitteenmuutos ja peruutus

Tilaa tämä maksuton omaishoitotiedote, niin saat sähköpostiisi viestin, kun uusi tiedote on luettavissa tällä sivulla. Voit myös vinkata omaishoitotiedotteesta kollegallesi. Tilaa tiedote, anna palautetta tiedotteesta, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai peru tiedote lähettämällä viestisi sähköpostiosoitteeseen: tiina.kokko@omaishoitajat.fi.

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna