Omaishoitotiedotteet

Hyvä omaishoitajien parissa toimiva!

Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta.

Tiedote on julkaistu 4.10.2017

Omaishoitotiedote 3/2017

Lue Lähellä-lehti netissä

Selattavat nettilehdet ovat osoitteessa www.omaishoitajat.fi/lahella-lehdet. Lähellä-lehti 3/2017 ilmestyi 21.9., teemoina etäomaishoito ja vapaaehtoistoiminta.

 

 

 

 

 

 

 

Palveluopas 2017–2018 on ilmestynyt

Palveluopas 2017–2018 on tarkoitettu sekä omaishoitajille että omaishoidon parissa työskenteleville. Opas auttaa selvittämään, mikä tai millainen palvelu tai tuki on tarpeen omaishoitotilanteessa. Palveluopasta voi tilata postikulujen hinnalla. Palveluopas on myös luettavissa ja tulostettavissa osoitteessa www.omaishoitajat.fi/palveluopas.

Tilaukset anu.nurmi@omaishoitajat.fi tai puh. 020 7806 500. Kaikkiin tilauksiin lisätään käsittely- ja postituskulut.

 

 

 

 

Omainen hoitajana – seitsemänosainen opassarja kotona hoitamisen ja auttamisen tueksi

Omainen hoitajana -opassarja on tehty kotona hoitamisen ja auttamisen tueksi tilanteisiin, joissa hoidettava läheinen on aikuinen. Päivittäisissä toiminnoissa ohjaamisen ja auttamisen lisäksi opassarjasta löytyy tietoa muun muassa ravitsemuksesta ja lääkehoidosta. Tavoitteena on myös rohkaista omaishoitoperheitä hakemaan apua, sillä kaikesta ei tarvitse selviytyä yksin. Oppaat soveltuvat sekä pitkään omaishoitajina toimineille että ensi askeliaan omaishoitajuuden polulla ottaville.

Jokaisella oppaalla on oma teema ja ne ilmestyvät yksitellen vuoden 2017 lopulla, syys-joulukuussa. Myyntiin tulevien painettujen versioiden lisäksi oppaat julkaistaan myös sähköisesti osoitteessa www.omaishoitajat.fi/omaishoidon-tietopaketti/kirjoja-ja-oppaita/

Tilaa Omainen hoitajana -sarjan jo ilmestyneitä oppaita www.omaishoitajat.fi/myyntituotteet

Yhden oppaan hinta on 5 euroa ja kaikkiin tilauksiin lisätään käsittely- ja postituskulut.

 

Omaishoito on esillä Apuvälinemessuilla Tampereella 9.–11.11.

Tule liiton osastolle 310 kysymään omaishoitoasioista liiton, Tampereen Seudun Omaishoitajat ry:n ja Pirkanmaan Omaishoitajat ry:n työntekijöiltä. Messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa osoitteessa Ilmailunkatu 20, Tampere. Messut ovat avoinna to 9.11. klo 9–17, pe 10.11. klo 9–17 ja la 11.11. klo 9–16.

Lisätietoja www.apuvaline.info/

 

Valtakunnallisen omaishoitajien viikon 26.11.–3.12. tapahtumat netissä

Omaishoitajien viikkoa vietetään 26.11.–3.12. Viikon avaa valtakunnallinen omaishoitajien kirkkopyhä 26.11. Liiton paikallisyhdistykset järjestävät sekä yksin että yhteistyökumppaneiden kanssa runsaasti tapahtumia eri puolilla Suomea. Tapahtumia lisätään liiton nettisivuille syksyn aikana osoitteeseen www.omaishoitajat.fi/valtakunnallinen-omaishoitajien-viikko.

 

Omaishoitajien viikon pääjuhla Mikkelissä 28.11., ilmoittaudu 17.11. mennessä

Valtakunnallisen omaishoitajien viikon pääjuhla järjestetään Konsertti- ja kongressitalo Mikaelin Kamarimusiikkisalissa, osoitteessa Sointukatu 1, Mikkeli 28.11. klo 12.30–15.30.

Juhlaan ovat tervetulleita niin omaishoitajat kuin omaishoidon parissa työskentelevätkin. Ilmoittaudu 17.11. mennessä: anu.nurmi@omaishoitajat.fi tai puh. 020 7806 500.

Valtakunnallisen omaishoitajien viikon pääjuhlan ohjelma ja ilmoittautumisohjeet

 

Tulevia tapahtumia

Kysymyksiä omaishoitajuudesta -seminaari Helsingissä 18.10, ilmoittaudu 6.10. mennessä.

Läheisenä elämän muutostilanteissa – kun huoli kuluttaa -seminaari Vantaalla 2.11., ilmoittaudu 31.10. mennessä.

Omaishoito ja päihteet -seminaari Helsingissä 16.1.2018, ilmoittaudu 15.12. mennessä.

Omaishoitajat ja läheiset -liiton tapahtumakalenteri www.omaishoitajat.fi/tapahtumat

 

Monet kasvot -viestintäkampanjalla näkyvyyttä omaishoidolle

Suomen omaishoidon verkoston Monet kasvot -kampanja esittelee valokuvin ja lyhyin tarinoin ihmisiä, joiden omaiselleen tai läheiselleen antama apu ja huolenpito ovat ratkaisevan tärkeitä. Kampanjalla nostetaan esiin omaishoidon ja omaishoitajien monimuotoisuutta.

Kampanjassa esiintyvät henkilöt ovat omaishoitajia, mutta myös puolisoita, äitejä, isiä, tyttäriä, ratsastajia, karavaanareita, maahanmuuttajia ja keittiöpäälliköitä. Jokaisella on monenlaisia rooleja, tehtäviä ja kiinnostuksen kohteita sen ohella, että he ovat omaishoitajia.

Materiaalia käytetään omaishoidon vaikuttamis-, näkyvyys- ja mielikuvakampanjoinnissa niin päättäjien kuin suuren yleisön suuntaan.

Katso kuvat, lue tarinat ja jaa linkkiä www.monetkasvot.fi.

Suomen omaishoidon verkosto suunnitteli ja toteutti Monet kasvot -viestintäkampanjan STEA-rahoituksella kevään 2017 aikana yhteistyössä  viestintätoimisto N2Commsin kanssa.

 

Jäsenetuja omaishoitajille Välittämö100-verkkopalvelussa

Orion Oyj:n ja Omaishoitajat ja läheiset -liiton yhdessä suunnittelema ja Orionin ylläpitämä Välittämö100-verkkopalvelu on osoitteessa www.välittämö100.fi.

Välittämössä sekä yksityishenkilöt että yritykset voivat lahjoittaa erilaisia palveluita Omaishoitajat ja läheiset -liiton paikallisyhdistysten jäsenille. Lahjoitettavia palveluita voivat olla esimerkiksi määräaikaiset lehtitilaukset tai risteily-, liikunta- tai muut lahjakortit. Välittämön kautta voi lahjoittaa myös omaa aikaa, kuten apua pihatöissä.

Liiton paikallisyhdistysten jäseninä olevat omaishoitajat pääsevät hyödyntämään palvelun kautta tehtyjä lahjoituksia kirjautumalla Välittämöön jäsenkortissaan olevalla jäsennumerolla ja liitolle ilmoitetulla sähköpostiosoitteella. Välittämön etusivulta voi valita itselleen mieluisan lahjoituksen. Lahjoituksen antajan ja omaishoitajan yhteydenpito tapahtuu palvelussa sähköpostin välityksellä.

Ryhdy lahjoittajaksi

Välittämössä yksityishenkilöt ja yritykset voivat lahjoittaa palveluita tai haluamiaan asioita omaishoitoperheille. Lahjoittamaan pääsee Välittämön etusivulta seuraamalla lahjoittajalle suunnattuja ohjeita.

Tutustu www.välittämö100.fi

 

Kansalaisaloite vammaisten ihmisoikeuksien puolesta

Vammaisfoorumi ry ja Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta ovat tehneet kansalaisaloitteen vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttamisen lopettamiseksi.

Aloitteessa esitetään, että julkisia hankintoja koskevan lakiin lisätään rajaus, että lakia ei sovelleta sellaisten vammaispalveluiden hankintaan, joissa on kyse vammaisten henkilöiden välttämättömän huolenpidon ja tuen tarpeista ja tarpeisiin liittyvistä palveluista asumisessa ja jokapäiväisessä elämässä.

Kansalaisaloite etenee eduskunnan käsiteltäväksi, jos se on kerännyt vähintään 50 000 kannatusilmoitusta 12.12. mennessä.

Lue lisää ja allekirjoita aloite https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2538

 

Vinkkaa paikallisyhdistyksestä asiakkaillesi

Liiton paikallisyhdistysten jäsenet saavat paikallisyhdistyksen tarjoamat edut (esimerkiksi tietoa, vertaistukea ja virkistystä omaishoitajille), Lähellä-lehden (4 numeroa vuodessa), Palveluoppaan, Lomaoppaan, lakineuvontaa ennakkotapauksissa (ei-jäsenille maksullinen), vaihtuvia yhteistyökumppaneiden etuja ja mahdollisuuden hyödyntää Välittämö100.fi-lahjoituksia.

Jäseniä voivat olla omaishoitajat ja muut läheiset sekä omaishoitajien asemasta kiinnostuneet kansalaiset ja ammattihenkilöt. Jäsenenä voi olla, vaikka ei saisi omaishoidon tukea. Myös entiset omaishoitajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan. Paikallisyhdistykset löytyvät osoitteesta www.omaishoitajat.fi/paikallisyhdistykset. Vuonna 2017 jäsenmaksu on 25 €.

 

Liiton neuvontapuhelin palvelee omaishoitajia ja työntekijöitä

Liiton valtakunnallinen omaishoidon neuvontapuhelin palvelee omaishoidon kysymyksissä niin omaishoitajia kuin omaishoidon parissa työskenteleviä ammattilaisia. Numeroon 020 7806 599 voi soittaa ma–to klo 9–15. Puhelun hinta on lankaverkosta 8,35 snt/puhelu + 8,83 snt/min ja matkapuhelin-verkosta 8,35 snt/puhelu + 22,32 snt/min.

 

 

Liiton aluetyö tukee omaishoidon parissa työskenteleviä

Liiton aluevastaavat ovat kuntien, seurakuntien, järjestöjen ja omaishoidon parissa työskentelevien yhteistyökumppaneita. Ota yhteyttä, jos haluat tehdä yhteistyötä kanssamme.
Yhteystiedot ja alueet www.omaishoitajat.fi/yhteystiedot.

 

Tiedotteen tilaus, osoitteenmuutos ja peruutus

Tilaa maksuton omaishoitotiedote lähettämällä viesti ”tilaan omaishoitotiedotteen” sähköpostiosoitteeseen: juha.viitanen@omaishoitajat.fi. Saat sähköpostiisi viestin, kun uusi tiedote on luettavissa tällä sivulla. Voit myös vinkata omaishoitotiedotteesta kollegallesi. Voit antaa palautetta tiedotteesta, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua tiedotteen lähettämällä viestin sähköpostiosoitteeseen: juha.viitanen@omaishoitajat.fi.

Aiemmin ilmestyneet omaishoitotiedotteet

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna