Omaishoitotiedotteet

Hyvä omaishoitajien parissa toimiva!

Omaishoitajaliiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista ja liiton toiminnasta.

Tiedote on julkaistu 18.12.2017

 

Maakuntapäivät omaishoidon parissa työskenteleville

Liiton aluetyö järjestää vuonna 2018 jokaisessa maakunnassa Omaishoidon maakuntapäivät, joihin kutsutaan maakunnan sote-uudistuksessa mukana olevia työntekijöitä sekä Suomen omaishoidon verkoston jäsenjärjestöjen ja liiton paikallisyhdistysten toimijoita, muita omaishoidon parissa työskenteleviä, omaishoitajia sekä omaishoidosta kiinnostuneita.

Lisätietoja www.omaishoitajat.fi/omaishoidon-maakuntapaivat ja www.omaishoitajat.fi/tapahtumat

 

Lue Lähellä-lehti netissä

Lähellä-lehti 4/2017 ilmestyi 30.11., teemoina nuoret ja ja lapset hoivaajina ja omaishoito maailmalla. Selattavat nettilehdet ovat osoitteessa www.omaishoitajat.fi/lahella-lehdet.

Suomi on heräämässä nuorten hoivaajien asialle, lue aiheesta suomalaisten kokemusasiantuntijoiden kertomana. Ruotsissa järjestetyssä kansainvälisessä konferenssisa puolestaan ilmeni, että monissa maissa nuoret hoivaajat jo tunnistetaan.

Omaishoitajaliiton Jangsterit – nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hankkeen (2016–2018) tavoitteena on kansainvälisten kokemusten ja yhteistyön pohjalta tunnistaa ja tavoittaa perheessään hoivatilanteessa olevia alle 18-vuotiaita Suomessa, tehdä alustava selvitys heidän tarpeistaan ja aloittaa tukitoiminnan kehittäminen. Jos sinua kiinnostavat nuoret hoivaajat ja liiton Jangsterit-hanke, ota yhteyttä. Kaikki asiaan liittyvä tieto on tärkeää, jotta saamme tietoa nuorista hoivaajista ja voimme tukea heitä. Yhteydenotot: malla.heino@omaishoitajat.fi

 

Omainen hoitajana – seitsemänosainen opassarja on ilmestynyt

Omainen hoitajana -opassarja on tehty kotona hoitamisen ja auttamisen tueksi tilanteisiin, joissa hoidettava läheinen on aikuinen. Päivittäisissä toiminnoissa ohjaamisen ja auttamisen lisäksi opassarjasta löytyy tietoa muun muassa ravitsemuksesta ja lääkehoidosta. Tavoitteena on myös rohkaista omaishoitoperheitä hakemaan apua, sillä kaikesta ei tarvitse selviytyä yksin. Oppaat soveltuvat sekä pitkään omaishoitajina toimineille että ensi askeliaan omaishoitajuuden polulla ottaville.

Jokaisella oppaalla on oma teema. Myynnissä olevien painettujen versioiden lisäksi oppaat on julkaistu myös sähköisesti osoitteessa www.omaishoitajat.fi/omaishoidon-tietopaketti/kirjoja-ja-oppaita/

Yhden oppaan hinta on viisi euroa. Tilauksiin lisätään käsittely- ja postituskulut. www.omaishoitajat.fi/myyntituotteet

Tilaukset anu.nurmi@omaishoitajat.fi tai puh. 020 7806 500.

 

Opastava-hankkeen loppuraportti ja asiakasraatiopas ovat ilmestyneet

Omaishoitajat palveluiden kehittäjinä -opas asiakasraatien hyödyntämiseen sosiaali- ja terveyspalveluissa on luettavissa ja tulostettavissa liiton nettisivuilla osoitteessa www.omaishoitajat.fi/omaishoidon-tietopaketti/kirjoja-ja-oppaita/

Omaishoitajat palveluiden asiantuntijoina, suunnittelijoina ja tasavertaisina vaikuttajina -Opastava-hankkeen loppuraportti on luettavissa osoitteessa www.omaishoitajat.fi/liiton-toiminta/liiton-toimintamuodot/opastava-hanke/

Tilaa Opastava-hankkeen materiaaleja

Kaikkia www.omaishoitajat.fi/opastava-hanke-sivuilla mainittuja Opastavan materiaaleja voi tilata postikulujen hinnalla niin kauan kuin materiaaleja riittää.

Tilaukset anu.nurmi@omaishoitajat.fi tai puh. 020 7806 500.

 

Tulevia tapahtumia

Omaishoito ja päihteet -seminaari Helsingissä 16.1., Seminaari on täynnä. Tiedustelut mahdollisista peruutuspaikoista: anu.nurmi@omaishoitajat.fi tai puh. 020 7806 500.

Ovet-ohjaajakurssi Levillä 6.–7.2., ilmoittaudu 20.12. mennessä.

Omaishoitajaliiton tapahtumakalenteri www.omaishoitajat.fi/tapahtumat

 

Vinkkaa paikallisyhdistyksestä asiakkaillesi

Liiton paikallisyhdistysten jäsenet saavat paikallisyhdistyksen tarjoamat edut (esimerkiksi tietoa, vertaistukea ja virkistystä omaishoitajille), Lähellä-lehden (4 numeroa vuodessa), Palveluoppaan, Lomaoppaan, lakineuvontaa ennakkotapauksissa (ei-jäsenille maksullinen), vaihtuvia yhteistyökumppaneiden etuja ja mahdollisuuden hyödyntää Välittämö100.fi-lahjoituksia.

Jäseniä voivat olla omaishoitajat ja muut läheiset sekä omaishoitajien asemasta kiinnostuneet kansalaiset ja ammattihenkilöt. Jäsenenä voi olla, vaikka ei saisi omaishoidon tukea. Myös entiset omaishoitajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan. Paikallisyhdistykset löytyvät osoitteesta www.omaishoitajat.fi/paikallisyhdistykset. Vuonna 2018 jäsenmaksu on 25 €.

 

Liiton neuvontapuhelin palvelee omaishoitajia ja työntekijöitä

Liiton valtakunnallinen omaishoidon neuvontapuhelin palvelee omaishoidon kysymyksissä niin omaishoitajia kuin omaishoidon parissa työskenteleviä ammattilaisia. Numeroon 020 7806 599 voi soittaa ma–to klo 9–15. Puhelun hinta on lankaverkosta 8,35 snt/puhelu + 8,83 snt/min ja matkapuhelin-verkosta 8,35 snt/puhelu + 22,32 snt/min.

 

Liiton aluetyö tukee omaishoidon parissa työskenteleviä

Liiton aluevastaavat ovat kuntien, seurakuntien, järjestöjen ja omaishoidon parissa työskentelevien yhteistyökumppaneita. Ota yhteyttä, jos haluat tehdä yhteistyötä kanssamme.
Yhteystiedot ja alueet www.omaishoitajat.fi/yhteystiedot.

 

Jäsenetuja omaishoitajille Välittämö100-verkkopalvelussa

Välittämö100-verkkopalvelussa sekä yksityishenkilöt että yritykset voivat lahjoittaa erilaisia palveluita Omaishoitajaliiton paikallisyhdistysten jäsenille. Liiton paikallisyhdistysten jäseninä olevat omaishoitajat pääsevät lunastamaan lahjoituksia kirjautumalla Välittämöön jäsenkortissaan olevalla jäsennumerolla ja liitolle ilmoitetulla sähköpostiosoitteella.

Tutustu www.välittämö100.fi

 

Kiitos kun pidit huolta -musiikkivideo

”Orionin ja Omaishoitajaliiton yhteistyön kunniaksi halusimme antaa oman panoksemme omaishoitajien hyväksi tämän laulun myötä”, kertovat Krista Österholm ja Jakke Seppälä Orionilta. Laulun on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut Jokke Seppälä.

Videota voi esittää esimerkiksi omaishoitajien tapaamisissa, vertaisryhmissä ja koulutuksissa. Videon myötä Omaishoitajaliiton henkilökunta toivottaa omaishoitotiedotteen lukijoille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.

Kiitos kun pidit huolta -musiikkivideo

 

Tiedotteen tilaus, osoitteenmuutos ja peruutus

Tilaa maksuton omaishoitotiedote lähettämällä viesti ”tilaan omaishoitotiedotteen” sähköpostiosoitteeseen: juha.viitanen@omaishoitajat.fi. Saat sähköpostiisi viestin, kun uusi tiedote on luettavissa tällä sivulla. Voit myös vinkata omaishoitotiedotteesta kollegallesi. Voit antaa palautetta tiedotteesta, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai perua tiedotteen lähettämällä viestin sähköpostiosoitteeseen: juha.viitanen@omaishoitajat.fi.

 

Aiemmin ilmestyneet omaishoitotiedotteet

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna