Siirry sisältöön

Liity jäseneksi

Kuvassa omaishoitajayhdistyksen jäseniä pöydän ääressä.

Liity sinäkin jäseneksi

Omaishoitajaliitto toimii läheistään tukevien puolesta, ja kuka tahansa voi olla jäsen. Jäsenyhdistyksissä omaishoitajat saavat neuvontaa ja tietoa sekä tapaavat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä.

Yhdistykset järjestävät erilaista toimintaa omaishoitajille, esimerkiksi vertaisryhmiä, retkiä, tapahtumia, valmennusta ja virkistystä. Lisäksi yhdistykset ajavat omaishoitajien asiaa paikallisella tasolla ja tarjoavat myös väylän yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Omaishoitajaliitto puolestaan toimii omaishoitajien aseman parantamiseksi valtakunnallisella tasolla. Se antaa lausuntoja ja pyrkii vaikuttamaan lainsäädäntöön sekä tuomaan omaishoitoasiaa enemmän esille.

Jäsenmaksu on 25 euroa. Omaishoitajaliitto laskuttaa sen keskitetysti yhdistysten puolesta. Sillä saa jäsenyhdistyksen edut ja palvelut, yhteistyökumppaneiden myöntämiä etuja(avautuu uuteen ikkunaan) sekä Lähellä-lehden, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Kehitysvammainen tyttö äitinsä sylissä.

Kannatusjäseneksi

Tukemalla jäsenyhdistystä autat omaishoitajia jaksamaan ja ehkäiset yksinäisyyttä. Voit halutessasi myös osallistua yhdistyksen toimintaan, saada tietoa omaishoidosta, verkostoitua ja tutustua uusiin ihmisiin.

Jäsenyhdistysten kannatusjäseneksi voivat liittyä sekä yksityishenkilöt että yritykset ja yhteisöt. Kannatusjäsenmaksun voit itse valita, 50, 70, 100 euroa tai enemmän. Myös kannatusjäsenet saavat Lähellä-lehden neljä kertaa vuodessa.

Läheltä sinuakin löytyy omaishoitajien yhdistys, sillä liiton jäsenyhdistykset kattavat koko Suomen. Meillä on myös kaksi valtakunnallista yhdistystä, Lasten omaishoitajat ja Omaisena edelleen. Jäsenyhdistysten yhteystiedot löydät täältä.

Muutokset ja irtisanoutuminen

Jäsenellä on mahdollisuus päivittää ja tarkistaa itse yhteystietonsa ja hankkia sähköinen jäsenkortti.
Jäsen voi käydä tarkistamassa omat tietonsa osoitteessa https://portal.contio.fi/omaishoitajat/Portal/(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Portaalin käyttö onnistuu, jos jäsen on antanut yhteystietojensa mukana sähköpostiosoitteen, joka on kirjattu jäsentietoihin. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla omaan henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen tilataan salasanan vaihtolinkki-kohdasta ”Unohtuiko salasana”. Ohjelma opastaa jatkotoimissa. Tarkemmat ohjeet portaalin käyttöön löydät täältä.

Laskun maksamatta jättäminen ei automaattisesti päätä jäsenyyttä, vaan jäsenyys pitää irtisanoa ilmoittamalla siitä joko omaan jäsenyhdistykseen tai Omaishoitajaliittoon. Irtisanoutumisen voi ilmoittaa myös oheisella lomakkeella.

Jäsenedut ja jäsenyhdistykset

Uutena jäsenenä saat postitse laskun ja jäsenkortin sekä lisäksi omaishoitajakortin ja tietoa tuetuista lomista sekä Palveluoppaan. Jäsenenä saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Lähellä-lehden.

Omaishoitajaliiton yhteistyökumppanit myöntävät erilaisia jäsenetuja yhdistysten henkilöjäsenille. Tietoa eduista ja tarkemmista ehdoista: