Siirry sisältöön
Pilvi Nummelin ja Sari Tervonen kuulokkeet korvilla tekemässä nauhoitusta.

Reiluutta omaishoitajille -eurovaalipodcast

Eurovaalipodcast on suunnattu omaishoitajille ja aiheesta kiinnostuneille äänestäjille. Podcastissa keskustellaan ehdokkaiden kanssa omaishoitajien kuormituksen ennaltaehkäisystä, työn ja omaishoidon yhteensovittamisesta ja EU:n omaishoitostrategian luomisesta. 

Haastattelijoina podcasteissa ovat Omaishoitajaliiton suunnittelija Pilvi Nummelin ja viestinnän asiantuntija Terhi Hyvärinen.

Podcastin vieraat

Ensimmäisessä jaksossa esiintyy Omaishoitajaliiton toiminnanjohtaja Sari Tervonen. Seuraavissa jaksoissa haastateltavat ehdokkaat ovat Eva Biaudet​ (r.), Merja Kyllönen (vas.), Krista Mikkonen (vihr.), Piia Koriseva (kesk.), Maria Guzenina (sd.), Sirpa Pietikäinen (kok.) ja Katriina Hiippavuori (kd.). Perussuomalaiset ja Liike Nyt eivät ilmoittaneet ehdokasta määräaikaan mennessä. Podcastit julkaistaan yksitellen toukokuun alussa 15.5. mennessä. Podcastien julkaisujärjestys on arvottu.

1. jakso: Omaishoitajaliiton toiminnanjohtaja Sari Tervonen

Miten EU:n päätöksenteolla voidaan ennaltaehkäistä omaishoitajien kuormitusta ja helpottaa työssäkäyvien läheis- ja omaishoitajien asemaa? Omaishoitajaliiton toiminnanjohtaja Sari Tervonen kertoo 6 minuutin podcastissa, miten EU-tasolla tehty politiikka vaikuttaa omaishoitajiin.

Reiluutta omaishoitajillle -erurovaalipodcast! Ensimmäisessä jaksossa toiminnanjohtaja Sari Tervonen. Sari Tervosen kuva ja keltaisia tähtiä.

Kuuntele podcast alla:

Haastattelu luettavissa tekstiversiona (pdf)(avautuu uuteen ikkunaan).

2. jakso, kansanedustaja Eva Biaudet

Eurovaalipodcastin toisessa jaksossa haastateltavana kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Eva Biaudet

Ennen kaikkea meidän tulee nähdä se, että EU on tulevaisuudessakin sellainen maapallon osa, jossa arvostetaan ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa. Lähdetään ehdottomasti siitä, että jokainen ja jokaisen oikeudet on turvattava ja silloin esimerkiksi se, että oletko vanha vai nuori tai sairas tai terve, sillä ei saa olla merkitystä.” – Eva Biaudet.

Haastattelu luettavissa tekstiversiona (pdf)(avautuu uuteen ikkunaan).

3. jakso, kansanedustaja Merja Kyllönen

Eurovaalipodcastin kolmannessa jaksossa haastateltavana kansanedustaja ja vasemmistoliiton eurovaaliehdokas Merja Kyllönen!

“Kun omaishoitajien asema tunnustetaan ja tunnistetaan kaikissa jäsenvaltioissa, niin on oikeus myös palveluihin.”

Kuvassa tähtiä sinisellä pohjalla, Merja Kyllösen kuva ja teksti Reiluutta omaishoitajille - eruovaalipodcast, kolmannessa jaksossa Merja Kyllönen.

Haastattelu luettavissa tekstiversiona (pdf).(avautuu uuteen ikkunaan)

4. jakso, kansanedustaja Krista Mikkonen

Eurovaalipodcastin neljännessä jaksossa haastateltavana kansanedustaja ja vihreiden eurovaaliehdokas Krista Mikkonen!

Omaishoidon valinnan pitäisi aina lähteä ihmisestä itsestään, että siihen ei ketään velvoiteta tai pakoteta, vaan se olisi aito valinta. Jotta se voi olla aito valinta, niin kyllä se vaatii myös sitä, että me pidetään huolta omaishoitajista.” -Mikkonen

Sinisellä pohjalla keltasia tähtiä, Reiluutta omaishoitajille -eurovaalipodcast, neljännessä jaksossa Krista Mikkonen.

Haastattelu luettavissa tekstiverisona (pdf).(avautuu uuteen ikkunaan)

5. jakso, Piia Koriseva

Eurovaalipodcastin viidennessä jaksossa keskustan ehdokas Piia Koriseva! 

Me tarvitaan yhä enemmän omaishoitajia ja jos meillä ei ole niitä läheisiä jotka pitää rakkaista huolta, niin sehän kuormittaa meidän yhteiskuntaa ihan valtavasti. Sen takia nyt on  vihoviimeinen tilanne siihen, että meidän täytyy tehdä isoja ratkaisuja.” – Piia Koriseva

Haastattelu luettavissa teksiversiona (pdf).

6. jakso, kansanedustaja Maria Guzenina

Eurovaalipodcastin kuudennessa jaksossa sosiaalidemokraattien ehdokas Maria Guzenina! 

“Pitää tukea omaishoitajien tilannetta, auttaa heitä jaksamaan, koska se on se ehkä suurin rikkaus, suurin lahja, jonka niin kun me yhteiskuntana voimme antaa sille hoidettavalle, kun siinä on se oma läheinen ihminen ja hän jaksaa tehdä sen oman läheisen läsnäolonsa siinä hoidettavan elämässä.”

Kuvassa Maria Guzenina ja teksti Reiluutta omaishoitajille - eurovaalipodcast.

Haatattelu luettavissa tekstiversiona (pdf)(avautuu uuteen ikkunaan).

7. jakso, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen

Eurovaalipodcastin sitsemännessä jaksossa kokoomuksen ehdokas Sirpa Pietikäinen!

Monet ihmiset ajattelevat, että no eihän ne sosiaaliasiat siellä, että eikös sitä aina sanota, että ne on ihan kansallisia? Että eihän sinne EU-politiikkaan kuulu? Mutta politiikka päättää, mikä kuuluu ja mikä ei. Silloin jos meillä on riittävästi niitä meppejä parlamentissa, jotka pitävät tätä tärkeänä asiana, äänestävät sen puolesta, liittyvät tähän vertaisryhmään ja ajavat näitä asioita eteenpäin, niin kyllä se edistyy. 

Kuvassa keltaisia tähtiä, Pietikäisen kuva ja teksti Reiluutta omaishoitajille eurovaalipodcast, seitsemännessä jaksossa Sirpa Pieitikäinen.

Haastattelu luettavissa tekstiversiona (pdf).(avautuu uuteen ikkunaan)

8. jakso Katriina Hiippavuori

Kahdeksassa jaksossa vieraana kristillisdemokraattien 2. varapuheenjohtaja ja ehdokas Katriina Hiippavuori!

“Ajattelen, että ihminen on kokonaisuus, jossa on fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen ja lisäksi vielä hengellinen kokonaisuus. Ja me kaikki tiedetään, että hyvinvoiva omaishoitaja on paras hoiva sille omalle läheishoitajalleen ja tietysti meillä on lakisääteisiä palveluita, mutta on paljon ihmisiä, joita nämä palvelut eivät tavoita.

kuvassa thätiä sinsiellä pohjalla ja Hippavuoren kuva. teksti reiluutta omaishoitajille eurovaalipodcast kahdeksannessa jaksossa Kariina Hiippavuori.

Haastattelu luettavissa tekstiversiona (pdf).(avautuu uuteen ikkunaan)