Omaishoidon ohjaus ja neuvonta

Liiton neuvontapuhelin palvelee omaishoitajia ja työntekijöitä

Liiton valtakunnallinen omaishoidon neuvontapuhelin palvelee omaishoidon kysymyksissä läheistään tukeavia, omaishoitajia ja omaishoidon parissa työskenteleviä ammattilaisia.

Numeroon 020 7806 599 voi soittaa ma–to klo 9–15.

Puhelun hinta on lankaverkosta 8,35 snt/puhelu + 8,83 snt/min ja
matkapuhelinverkosta 8,35 snt/puhelu + 22,32 snt/min.

 

Kysy omaishoidosta -chat vastaa kysymyksiisi omaishoidosta

Omaishoitajaliiton ja sen jäsenyhdistysten neuvojat vastaavat chatin kautta omaishoitoon liittyviin kysymyksiin.

Chat palvelee ma-pe kello 9–12.  Voit kirjoittaa kysymyksesi chatin keskusteluikkunaan, joka löytyy Omaishoitajaliiton verkkosivujen oikeasta alakulmasta.

Chatin kautta voit asioida kanssamme nimettömästi. Ethän lähetä chatin kautta arkaluonteisia henkilötietoja, kuten esimerkiksi nimeäsi tai henkilötunnustasi.

Tietosuoja: Chatin keskusteluyhteys on salattu ja tiedot sijaitsevat EU-alueella. Jotta voimme kehittää neuvontapalveluitamme, tallennamme käydyt chat-keskustelut. Anonyymeistä keskusteluista ei kuitenkaan voi tunnistaa yksittäisiä yhteydenottajia.

Voit myös katsoa, löytyisikö kysymykseesi vastausta Palveluoppaasta tai Usein kysytyt kysymykset -sivulta.

Opas on suunnattu omaishoitajille sekä omaishoidon parissa työskenteleville ammattilaisille. Oppaan tarkoituksena on auttaa omaishoitajaa selvittämään, mikä tai millainen palvelu tai tuki olisi tarpeen omaishoitotilanteessa.

Avaa Palveluopas selattavana versiona.

Avaa Palveluopas pdf:nä.

Tutustu myös sivuihin Tukea omaishoitotilanteiseen ja Omaishoidon tuki.

 

Oikeudellista apua

  • Lakineuvontaa oikeudellisissa, omaishoitotilanteeseen liittyvissä ennakkotapauksissta järjestöpäällikkö Merja Purhosen kautta (etunimi.sukunimi@omaishoitajat.fi)

Oikeusapu tarkoittaa sitä, että kansalainen voi saada itselleen oikeudellisen asian hoitamista varten avustajan kokonaan tai osittain valtion varoilla. Oikeusapu kattaa kaikki oikeudelliset asiat.

Valtakunnalliset auttavat puhelimet

Järjestöt eivät peri puheluista maksua, mutta soittajan puhelinliittymästä riippuen puhelinoperaattori laskuttaa puheluista hinnastonsa mukaan.