Siirry sisältöön

Uusi podcast-sarja kysyy: Miten omaishoitoa kehitetään ensi vaalikaudella?

Nainen ja mies kävelevät lumisella rannalla.

Uusi podcast-sarja Omaishoito koskettaa jokaista pureutuu omaishoitajien aseman parantamiseen. Se kysyy kansanedustajaehdokkailta ja asiantuntijoilta, miten omaishoitoa voisi kehittää.

Puolueet korostavat huhtikuisten eduskuntavaalien alla kilvan omaishoidon merkitystä ja arvoa. Omaishoitajaliitto selvittää uudessa podcast-sarjassaan Omaishoito koskettaa jokaista muun muassa sitä, millä tavoin kahdeksan puoluetta kehittäisi omaishoidon tukea lähivuosina.

Sarjan ensimmäisessä osassa asiaa pohjustavat Omaishoitajaliiton asiantuntijat Pilvi Nummelin ja Matti Mäkelä. He kertovat esimerkiksi vinkkejä siihen, kuinka eduskuntavaaleissa 2023 voi äänellään tukea mahdollisimman hyvin omaishoitajia.

Ensimmäisessä jaksossa mietitään myös, muuttuuko mikään, vaikka kansanedustajat vaihtuvat ja vaaleja tulee ja menee.

”Kun hoivan tarpeet kasvavat koko ajan, voi olla vaikea huomata, millaisia suuria ja pieniä asioita on jo saatu aikaan. Omaishoitoa on tärkeää kehittää edelleen, sillä se voi osua kenen tahansa kohdalle. Omaishoidon tuki voidaan kolminkertaistaa ja silti se on halvempaa kuin vastaavan tasoinen muu hoito”, Omaishoitajaliiton asiantuntijat Nummelin ja Mäkelä muistuttavat podcastissa.

Seuraavissa jaksoissa käsitellään omaishoidon tuen verotusta ja kysellään eduskuntavaaliehdokkaiden ideoita omaishoidon kehittämiseksi.

Omaishoito koskettaa jokaista -sarjan juontaa viestinnän asiantuntija Terhi Hyvärinen ja tuottaa sometoimittaja Emilia Kautto Omaishoitajaliitosta.

Täältä pääset kuuntelemaan sarjan ensimmäisen keskustelun Eduskuntavaalit tulevat, mikä muuttuu? Omaishoitajaliiton vaalisivusto Vaalit – Omaishoitajat ry

Voit kuunnella Omaishoito koskettaa jokaista -podcastia myös Spotifystä(siirryt toiseen palveluun).