Siirry sisältöön

Euroopan omaishoitajien päivä

Omaishoitajien päivä nostaa esille työn ja omaishoidon yhteensovittamisen

Euroopan omaishoitajien päivän banneri, jossa jaetussa kuvassa työmies syöttää vanhusta. Kuvassa teksti Tasapainoa! Elämä työn ja omaishoidon välissä. Kuvassa myös European carers dayn banneri ja Omaishoitajaliiton logo.

Omaishoitajajärjestöt kampanjoivat työn ja omaishoidon yhteensovittamisesta Euroopan omaishoitajien päivänä 6.10.

Kampanjan sloganilla Tasapainoa! Työn ja hoivan välissä elämä halutaan korostaa, että omaishoitajan ei pitäisi joutua valitsemaan työn ja omaishoidon välillä.     

Kaikissa työuran vaiheissa tulee olla mahdollisuus halutessaan yhteensovittaa työtä ja hoivaa riittävän taloudellisen turvan vaarantumatta. 

Lue lisää päivän teemasta

Työ, hoiva ja elämä tasapainoon

Omaishoitajien päivää vietetään neljättä kertaa 

Euroopan omaishoitajien päivä on vuosittain järjestettävä teemapäivä, jota on vietetty vuodesta 2020 lähtien. Aikaisempina vuosina on nostettu esiin omaishoidon merkitystä ja omaishoitajien tarvitsemaa tukea, nuorten hoivaajien asemaa, sukupuolten tasa-arvoa sekä oikeudenmukaisuutta ja vastuunjakoa hoivassa.

Teemapäivän järjestää Euroopan omaishoidon toimijoiden verkosto Eurocarers. Sosiaalisessa mediassa teemapäivä näkyy aihetunnisteilla #EuroopanOmaishoitajienPäivä #CarersDay_EU.