Siirry sisältöön

Webinaari: Piipahda luonnossa – Virkisty luonnonmateriaalien parissa

Tule tekemään yhdessä Vihreän Veräjän(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) ohjaajien ja toisten läheisestään huolehtivien kanssa keväinen kranssi verkon välityksellä (ohjeet alla). Voit myös halutessasi osallistua vain katsellen ja kuunnellen.

Ilmoittaudu tästä linkistä 22.4. mennessä: Ilmoittautumislinkki(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Ennakkotehtävä webinaariin – luonnonmateriaalien kerääminen:

Aseta silmillesi mielikuvitukselliset ”luontolasit” ja katsele ympäristöäsi uusin silmin, materiaalien ja mahdollisuuksien aarreaittana.

Et tarvitse valmista visiota siitä, mitä tarvitset tai millaisen kranssin teet. Kerää mukaasi kaikkea, mikä vähääkään sinua houkuttelee tai puhuttelee. Muistathan jokaisenoikeudet kerätessäsi materiaaleja.

Mitä tarvitset?

Kranssin pohjaksi/tukirakenteeksi käy mm. tukevahko oksan pätkä(t), karahka, koivun risut, pajunvitsat tms.
Piha-alueilta, puistoista ja metsistä löytyy usein paljon maahan pudonneina. Muutamasta pitkästä koivunrisusta tai oksista saa jo oivan kranssipohjan.

Koristeeksi: Muuta luonnosta löytyvää materiaalia (mm. käpyjä, lehtiä, tuohta, kaarnaa, oksia, kiviä, varpuja, heiniä jne.)

Huomioithan luonnonmateriaaleja kerätessäsi jokaisenoikeudet (maahan pudonneita materiaaleja saa kerätä tai maanomistajan luvalla).

Halutessasi muuta kotoa löytyvää askarteluun soveltuvaa materiaalia (mm. helmiä, koristenauhaa, nappeja, piparkakkumuotteja, lusikoita, simpukoita jne.). Vain mielikuvitus on rajana, mitä kranssiin voin laittaa.

Tekemiseen: Narua, rautalankaa, siimaa, villalankaa tms., jolla koristeet kiinnitetään tukirakenteeseen. Myös liimalla saa kiinnitettyä kevyitä koristeita.
Työkalut: mm. sakset, pihdit, oksasakset tms.

Ohjeet tulostettavassa muodossa (pdf)(avautuu uuteen ikkunaan)

Tervetuloa mukaan!

Tapahtuma on osa hyvinvoinnin teemakuukautta. Lue lisää teemakuukaudesta.

Lisätietoja: