Siirry sisältöön

Hyvinvointiwebinaari: Omaishoitajan kaikki tunteet ovat sallittuja

Hanna Jensenin valokuva.
Hanna Jensen

Läheisen sairaus ei ole maailmanloppu, vaan uuden elämänvaiheen alku. Tämä on ollut yksi niistä ajatuksista, joista Hanna Jensen on saanut tukea ja voimaa omaan arkeensa muistisairaiden vanhempiensa läheisenä. Hän on huolehtinut heistä lähes 14 vuoden ajan ja kirjoittanut molemmista elämänvaiheista kirjan: 940 päivää isäni muistina (2012, Teos) ja Äitini muistina – toinen kierros (2022, Siltala).

Läheisestään huolehtimisesta saa harvoin kiitosta, mutta toisen ihmisen hoitaminen on suurenmoinen, inhimillinen teko. Kun sen vielä tekee arvostavalla tavalla, oma hyvinvointi lisääntyy ja yhteiselo paranee. Sairaus näyttäytyy jokaisella ihmisellä eri tavalla, eikä sairastuneen ihmisen ydintä pidä unohtaa sairauden alle. Siksi omaiselta vaaditaankin luovuutta auttaa läheistään uudessa elämänvaiheessa sillä tavalla kuin tälle olisi parhaaksi – omaa jaksamistaan unohtamatta.

Hanna Jensen jakaa puheenvuorossaan oivalluksensa ja kommelluksensa vanhempiensa auttajana ja kertoo, millä tavalla vaikeudet voi saada tuntumaan vähemmän kuormittavilta. Hanna Jensen on VTM, logoterapeutti ja tietokirjailija.

Webinaari on maksuton ja tarkoitettu omaishoitajille ja kaikille läheisestään huolehtiville. Tilaisuus järjestetään verkossa ja osallistumilinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.

Ilmoittaudu alla olevasta linkistä 9.5. mennessä:
Ilmoittautumislinkki(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: