Siirry sisältöön
Kuva järvimaisemasta.

Omaishoitajien tuetut lomat

Kaipaatko pientä taukoa arjesta? Haluaisitko tavata muita omaishoitajia valmiin pöydän ääressä? Jos ajatus houkuttaa, hae omaishoitajien tuetulle lomalle!

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) järjestää tuettuja lomia yhteistyössä Omaishoitajaliiton kanssa. Lomia järjestetään sekä omaishoitajille ja hoidettaville yhdessä että omaishoitajille ilman hoidettavaa.

Viiden vuorokauden tuetulla lomalla saat virkistystä, täysihoidon aterioineen, majoituksen kahden hengen huoneessa sekä lomaohjelmaa, johon voit osallistua oman mielesi mukaan. Lomalla voit jakaa kokemuksiasi ja saada toisilta samassa elämäntilanteessa olevilta vertaistukea ja vinkkejä arkeen.

Lomasta maksetaan omavastuuosuus 125 € / lomalainen sekä matkakulut lomakohteeseen.

Loma oli muokattu hyvin tarpeisiimme. Parasta oli vapaus, hyvin suunniteltu lomaohjelma ja hyvä ilmapiiri. Arvostettiin ja autettiin nuorempaa sekä vanhempaa, toinen toisiamme.

Tuetulla lomalla ollut omaishoitaja

Kenelle?

Tuetut lomat on suunnattu ihmisille, joiden olisi muuten taloudellisesti haastavaa päästä lomalle.

Terveydelliset ja sosiaaliset haasteet ovat myös perusteita tuetun loman tarpeelle. Kerrothan hakemuksessasi omaishoitotilanteestasi ja jaksamisestasi omaishoitajana. Sinun ei tarvitse olla sopimusomaishoitaja eikä Omaishoitajaliiton jäsenyhdistyksen jäsen.

Ensimmäistä kertaa tuettua lomaa hakevat ovat etusijalla lomia myönnettäessä. Tuetun loman voi saada korkeintaan kolmen vuoden välein ja enintään kolme kertaa kymmenen vuoden aikana.

Loman hakeminen

Lomaa haetaan viimeistään kolme kuukautta ennen loman alkua. Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti ja perustella loman tarve hyvin.

Linkki sähköiseen ja tulostettavaan hakulomakkeeseen(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Tutustu ennen lomahakemuksen täyttämistä tarkempiin hakuohjeisiin www.mtlh.fi(siirryt toiseen palveluun) Hakijalle-sivulta.

Lomalle valitut saavat päätöksen loman myöntämisestä noin kahta kuukautta ennen loman alkua. Kielteisistä päätöksistä ei ilmoiteta. Voit kysyä hakemuksesi tilannetta MTLH:sta hakuajan päätyttyä.

Omaishoitajan ja hoidettavan lomat                                                                                

Lomalla on osittain erillistä ohjelmaa omaishoitajille. Muutoin loman aikana vastuu hoidettavan läheisen hoidosta on omaishoitajalla.

  • Härmän Kylpylä, 15.–20.9.2024, hae mukaan 15.6. mennessä
  • Lohja Spa & Resort, 23.–28.9.2024, hae mukaan 23.6. mennessä
  • Kylpylähotelli Peurunka, 3.–8.11.2024, hae mukaan 3.8. mennessä
  • Kunnonlähde Kankaanpää, 1.–6.12.2024, hae mukaan 1.9. mennessä
  • Lohja Spa & Resort, 2.–7.12.2024, hae mukaan 3.9. mennessä

Omaishoitajan lomat

  • Rokua Health & Spa, 16.–21.9.2024, hae mukaan 30.6. mennessä
  • Imatran Kylpylä, 27.10.–1.11.2024, hae mukaan 27.7. mennessä

Muutokset mahdollisia

Tulostettava esite vuoden 2024 omaishoitajalomista (pdf) (avautuu uuteen ikkunaan)

Mikäli et löytänyt tästä listasta sopivaa lomaa, tutustu MTLH:n muuhun lomavalikoimaan(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH)

Puh. 010 219 3460 (ma-pe klo 9–13)

lomat@mtlh.fi

www.mtlh.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)