Siirry sisältöön

SOSTEn valtuusto: “Järjestöiltä leikkaaminen ei ole säästö”

Kuvassa nainen pitää miestä kädestä.

”Tuntevatko päättäjät järjestöjen toiminnan ja merkityksen tarpeeksi hyvin”, ihmettelee SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n liittokokous kannanotossaan. Se vaati sosiaali- ja terveysjärjestöjen 100 miljoonan euron leikkausten perumista.

”Leikkaus tarkoittaa, että joka neljäs euro otetaan järjestöjen toiminnasta pois. Tämä osuu kipeimmin haavoittuviin ihmisryhmiin, jotka saavat apua ja tukea järjestöistä. Vaikutukset väistämättä näkyvät ihmisten pahoinvoinnin lisääntymisenä ja kasvavina sote-menoina. Järjestöjen leikkaukset pahimmillaan lisäävät verorahoitteisten julkisten palvelujen kysyntää,” sanoo valtuuston uusi puheenjohtaja Kari Välimäki.

SOSTE ry:n mukaan sosiaali- ja terveysjärjestöt tekevät juuri sitä ennaltaehkäisevää työtä, jota pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelmassa on toivottu lisää.

”Elämme ajassa, jossa tätä työtä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Järjestöiltä leikkaaminen ei ole säästö, vaan se romuttaa toimivaa järjestelmää, joka tuottaa merkittävää hyötyä sosiaali- ja terveyssektorille ennaltaehkäisyn, hyvinvoinnin- ja terveyden edistämisen ja osallisuuden muodossa.”

Sosiaali- ja terveysalan yhdistysten ja säätiöiden rahoitus on Suomessa keskeisesti julkisen sektorin varassa.

Lue SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n liittokokouksen kannanotto 13.3.2024 tästä.(siirryt toiseen palveluun)