Siirry sisältöön

Selkeää ja ajantasaista tietoa sosiaaliturvan kiemuroista

Lehti ja kastetta.

Järjestöjen sosiaaliturvaopas 2023 tarjoaa selkeää ja ajantasaista tietoa sosiaaliturvan kiemuroista.

Sosiaaliturvan tarkoituksena on turvata ihmisille riittävä toimeentulo ja huolenpito kaikissa elämäntilanteissa. Sosiaaliturva koostuu palveluista ja toimeentuloa turvaavista rahallisista etuuksista. Järjestöjen yhteisestä sosiaaliturvaoppaasta löydät yhdestä paikasta selkeää ja ajantasaista tietoa sosiaaliturvan kiemuroista!

Järjestöjen sosiaaliturvaopas on päivitetty vuodelle 2023 ja on luettavissa osoitteessa www.sosiaaliturvaopas.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun). Verkkosivuille on koottu laajasti tietoa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden sekä ikääntyneiden henkilöiden sosiaaliturvasta ja palveluista.

Oppaasta hyötyvät kaikki asiasta kiinnostuneet sekä etuuksia tai palveluita käyttävät henkilöt. Se on myös sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden käytettävissä.

Julkaisun on kirjoittanut 18 järjestöstä koostuva työryhmä, johon kuuluvat Aivoliitto, Aivovammaliitto, Eläkeliitto, Eläkkeensaajien Keskusliitto, Hengitysliitto, IBD ja muut suolistosairaudet ry, Invalidiliitto, Julkisen alan eläkeläisten liitto Kelo ry, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Omaishoitajaliitto, Psoriasisliitto, Suomen CP-liitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Nivelyhdistys ja Suomen Sydänliitto. 

Jos sinulla on palautetta tai kommentteja sosiaaliturvaoppaasta, voit olla yhteydessä työryhmän puheenjohtaja Olga Haapa-ahoon, olga.haapa-aho@ibd.fi.