Siirry sisältöön

Omaishoitajien viikolla korostetaan yhteisön tuomaa turvaa

Valtakunnallista omaishoitajien viikkoa vietetään 27.11.–3.12. Omaishoitajien viikon teemana on tänä vuonna Yhteisö tuo turvaa. Yhteenkuuluvuuden tunne on olennaista ihmisen hyvinvoinnille ja turvallisuuden kokemukselle. Yhteisössä jäsenet saavat tietoa arjen turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Viikon käynnistää monilla paikkakunnilla omaishoitajien kirkkopyhä sunnuntaina 26.11.

Seinäjoella juhlitaan

Omaishoitajaliiton jäsenyhdistykset järjestävät lukuisia paikallisia tapahtumia, joista on tietoja alueittain liiton verkkosivulla omaishoitajat.fi/omaishoitajien-viikko.

Valtakunnallisen omaishoitajien viikon pääjuhlaa vietetään Seinäjoella keskiviikkona 29.11. klo 13–16 Teatteri Hysteriassa. Juhlapuheen pitää kansanedustaja ja Seinäjoen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Paula Risikko.

Pääjuhlaa voi seurata verkossa ilman ennakkoilmoittautumista sivulle tulevasta linkistä omaishoitajat.fi/omaishoitajien-viikon-juhla.

Tapahtuma järjestetään Lakeuden Omaishoitajat ja Järviseudun Omaishoitajat -yhdistysten kanssa. Sosiaalisessa mediassa teemaviikko löytyy aihetunnisteilla #yhteisötuoturvaa ja #omaishoitoyhteisö.

Omaishoitajaliiton selvitys hyvinvointialueiden palveluista valmistumassa

Omaishoitajaliiton jäsenyhdistyksilleen tekemän kyselyn tulokset julkistetaan Omaishoitajien viikolla.

Kyselyssä selvitettiin läheis- ja omaishoitajille ja heidän hoidettaville läheisilleen tarjottavien palveluiden saatavuutta ja laatua hyvinvointialueilla. Kyselyä täydennetään parhaillaan yhdistysten edustajien haastatteluilla.

Omaishoitajien viikkoa on vietetty vuodesta 2003. Teemaviikko nostaa esiin omaishoitoa ja omaishoitajien ääntä.