Omaishoitajien tuetut lomat

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) järjestää yhteistyössä Omaishoitajaliiton kanssa omaishoitajille ja omaishoitoperheille lomia.

Omaishoitajien tuetut lomat on tarkoitettu Sinulle, joka autat läheistäsi selviytymään arjessa

Omaishoitajaloma antaa pienen tauon arkeen, vertaistukea sekä erilaisten ohjelmaa. Lomalla on aikaa paneutua omaishoitajan elämässä tärkeisiin asioihin. Osa lomista on tarkoitettu omaishoitajalle ja hoidettavalle läheiselle yhdessä. Osa lomista on suunnattu lapsiperheille, joissa on omaishoitotilanne.

Tuetut lomat pitävät sisällään majoituksen kahden hengen huoneissa, täyshoidon ja ohjattua ryhmäkohtaista/vapaa-ajan loma-ohjelmaa, joihin voit halutessasi osallistua. Loman kesto on yleensä viisi vrk:ta.

Lomalle hakeminen

Hakuaika lomalle päättyy 3 kk ennen lomaa. Ohjeet hakemiseen ja linkki sähköiseen hakulomakkeeseen löytyy Mtlh:n sivuilta osoitteesta:  www.mtlh.fi.

Lomalle valitut saavat päätöksen lomatuen myöntämisestä lomajärjestöltä noin 1-2 kuukautta ennen loman alkua. Hylkääviä päätöksiä ei lähetetä. Oman hakemuksen tilannetta voi tiedustella loman järjestävästä lomajärjestöstä hakuajan päätyttyä.

Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti ja perustella loman tarve hyvinLue tarkemmat hakuohjeet: www.mtlh.fi.

  • Hakijalle aikaisemmin myönnetyt tuetut lomat. Ensikertalaiset ovat etusijalla valinnoissa. Tuetun loman voi saada korkeintaan joka toinen vuosi ja tässä huomioidaan kaikkien lomajärjestöjen myöntämä tuki.
  • Perustelut loman tarpeelle mm. oma kuvaus omaishoitotilanteesta ja jaksamisesta omaishoitajana.
  • Hakijan ei tarvitse olla sopimusomaishoitaja tai Omaishoitajaliiton jäsenyhdistyksen jäsen.

Lomilla on omavastuuosuus, joka vuonna 2021 on 100e / henkilö (alle 17v lapsilta ei peritä omavastuuta). Matkakustannuksista vastaa jokainen lomalainen itse.

Lisätietoa lomista

 

Lisätietoja: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH)

Ruoholahdenkatu 8, 4. krs, 00180 Helsinki

Puh. 010 219 3460 (ma-pe klo 9–13)

 

Päivitetty 20.4.2021

 

Tallenna