Siirry sisältöön

Omaishoitajaliitto vahvistaa osaamistaan

Omaishoitajaliiton logo sinisellä taustalla.


Omaishoitajaliiton oikeudelliseksi asiantuntijaksi on nimitetty VTM, OTM Elias Vartio. Hän on ollut aiemmin lakimiehenä suomenruotsalaisten valtakunnallisten vammaisjärjestöjen etujärjestössä (SAMS). Sitä ennen hän on työskennellyt toimittajana muun muassa Svenska Ylellä ja länsiuusimaalaisissa maakuntalehdissä.

Oikeudellisen asiantuntijan vakituinen työ on uusi Omaishoitajaliitossa. Siihen liittyy edunvalvontaa ja monipuolisia omaishoitoon liittyviä kehittämis- ja vaikuttamistehtäviä. Vartio aloittaa 1. huhtikuuta. Hänestä tulee Omaishoitajaliiton johtoryhmän jäsen.

Meeri Virtamo on valittu suunnittelijaksi Rahkeet riittämään -hankkeeseen. Virtamo on valtiotieteiden maisteri. Hän on työskennellyt muun muassa projektitutkijana ikääntyneiden palveluasumista koskevassa hankkeessa. Virtamon tehtävänä on luoda toimintamalleja työssäkäyvien omaishoitajien tukemiseksi.

Maija Repola on palkattu suunnittelijaksi OmaisOiva-toimintaan. Repola on sairaanhoitaja (YAMK). Hän on työskennellyt muun muassa omaishoidon koordinaattorina sekä mielen hyvinvoinnin parissa YTHS:ssä ja lyhytterapeuttina yrityksessään. Repola keskittyy positiivisen mielenterveyden näkökulmasta kehittämään tukimuotoja omaishoitajille.

Molemmat suunnittelijat aloittavat 27. maaliskuuta. Heidän tehtävänsä ovat kahden vuoden määräaikaisuuksia.