Siirry sisältöön

Omaishoitajaliitto on julkaissut kaksi uutta puhuttelevaa videota omaishoitajien tueksi.

Kuvassa omaishoitaja istuu valokuvausstudiossa.

Omaishoitajaliitto on julkaissut kaksi uutta puhuttelevaa videota omaishoitajien tueksi. Molemmissa kuuluu omaishoitajien oma, aito ääni.

Ensimmäinen video kannustaa lähtemään omaishoitajaryhmään vertaistuen pariin, toisella muistutetaan pienten hengähdyshetkien merkityksestä omaishoitajille.

Vertaistuki on korvaamattoman arvokasta ja tärkeää omaishoitajille. Saman kokeneet ymmärtävät täysin, mitä toinen käy läpi. Vertaistapaamisessa ei tarvitse pelätä kuormittavansa kuulijaa liikaa, sillä kokemus on merkityksellinen ja helpottava puolin ja toisin.

Omaishoitajaliiton koskettavalla videolla kaksi omaishoitajaa kertoo, miten he uskalsivat lähteä tapaamaan muita omaishoitajia, ja mitä he ovat saaneet vertaisryhmistä.

Toisella lyhyellä videolla muistutetaan, että omaishoitajalla on paitsi lupa, myös velvollisuus huolehtia itsestään. Jotta voi huolehtia muista, täytyy huolehtia itsestään.

Aivan pienikin irtautuminen kaikesta kuormittavasta voi auttaa yllättävän paljon.

On tärkeää ottaa apua vastaan. Et ole yksin. Etsi lähin paikallisyhdistys ja tietoa sen tapahtumista Jäsenyhdistykset – Omaishoitajat ry

Videot on tekstitetty suomeksi.

Katso koskettavat videot:

Hyvä arki ja itsestä huolehtiminen

Vertaistuen merkitys