Ylen Nettiä ikä kaikki -kampanjasta digiapua ikäihmisille

Ylen Nettiä ikä kaikki -kampanja haastaa suomalaiset opastamaan ikäihmisiä digiasioissa. Ilman digitaitoja ikäihmiset ovat vaarassa pudota yhteiskunnan palveluiden piiristä. Apua voi antaa esimerkiksi vanhemmilleen, isovanhemmilleen tai naapurilleen arjen asioissa, kuten laitteiden, sovellusten tai sähköisten palveluiden käytössä.

Haaste aukeaa 13.8.2018 ja kestää neljä viikon ajan. Elo–syyskuun vaihteessa toteutetaan myös kiertue, jonka aikana kerrotaan digituesta ja digitaalisten palvelujen käyttämisestä. Kiertue pysähtyy Espoossa, Turussa, Tampereella, Joensuussa, Kuopiossa, Kajaanissa, Rovaniemellä, Oulussa, Jyväskylässä ja Vaasassa. Tapahtumapaikkoina ovat pääkirjastot ja Espoossa Sellon kirjasto. Jokaisella paikkakunnalla on mukana vertaisopastajia antamassa digitukea.

Lisätietoa kampanjasta ja kiertueesta Ylen sivuilta Nettiä ikä kaikki

Kampanjassa ovat mukana Yle, SeniorSurf / Vanhustyön keskusliitto, Väestörekisterikeskus, valtiovarainministeriö ja Digi arkeen -neuvottelukunta, Suomen kirjastoseura ja ikäihmisten tietotekniikkayhdistys ENTER ry. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.