Tule mukaan

Vapaaehtoiseksi paikallisyhdistykseen

Mitä kaikkea vapaaehtoisena voi tehdä? Vapaaehtoisena voit antaa arvokkaan panoksen omaishoitajien tueksi monella eri tavalla. Videolla omaishoitajaliiton paikallisyhdistysten vapaaehtoiset kertovat kokemuksistaan ja vapaaehtoistoiminnan suunnittelija Marjo Lehtinen kertoo toiminnan mahdollisuuksista.

Omaishoitajien vertaisryhmän ohjaaminen voi sopia sinulle, jota kiinnostaa ryhmän kanssa toimiminen. Vertaisryhmän ohjaajana saat tukea paikallisyhdistykseltä, joka myös ohjaa omia vertaisohjaajiaan liiton järjestämiin vertaisryhmän ohjaajien koulutuksiin ja koulutuksen käyneille vertaisohjaajille järjestettäviin ohjaajapäiviin. Vertaisryhmän ohjaajakoulutukset löytyvät Tapahtumat-sivulta.

Paikallisyhdistysten toteuttamien omaishoitajien Ovet-valmennusten® ohjaajana voi toimia myös vapaaehtoinen, joka on käynyt liiton järjestämän Ovet-ohjaajakurssin. Tulossa olevat Ovet-ohjaajakurssit löytyvät Tapahtumat-sivulta. Ovet-ohjaajana toimimiseen saat tukea paikallisyhdistykseltä sekä liiton järjestämiltä ohjaajapäiviltä.

Vapaaehtoisia tarvitaan myös yhdistysten toteuttamiin erilaisiin tapahtumiin. Vapaaehtoisena voit olla esimerkiksi apuna tilaisuuksien järjestelyissä, huolehtimassa tarjoiluista ja kertomassa omaishoidosta ja yhdistyksen toiminnasta esimerkiksi yhdistysten järjestämissä infotilaisuuksissa.

Paikallisyhdistysten hallitukset vastaavat yhdistysten toiminnasta. Hallitusten jäsenet ja puheenjohtaja valitaan sääntöjen mukaan paikallisyhdistysten virallisissa kokouksissa (syyskokous tai vuosikokous). Nämä vapaaehtoiset luottamushenkilöt ovat siis avainasemassa paikallisyhdistysten toimintaa suunniteltaessa ja toteutettaessa. He toimivat myös usein itsekin vapaaehtoisina edellä kuvatuissa toiminnoissa, kuten tapahtumissa tai ohjaajina.

Kysy lisää vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista lähimmästä paikallisyhdistyksestäsi.

Lomaohjaajaksi liiton järjestämille omaishoitajalomille

Omaishoitajaliitto kouluttaa lomaohjaajat järjestämilleen omaishoitajalomille. Lomaohjaajakoulutus järjestetään joka toinen vuosi, seuraava koulutus on vuonna 2020. Liitto tukee lomaohjaajiaan järjestämällä vuosittain lomaohjaajapäiviä ja kokoamalla materiaaleja lomaohjaajana toimimisen tueksi. Kysy lisää koulutussuunnittelija Kaisu Häggqvistiltä.

Kutsu yhteistyöhön

Edustatko kuntaa, seurakuntaa, yritystä, yhteisöä, oppilaitosta tai yhdistystä? Tule toimimaan omaishoitajien hyväksi. Yhteistyökumppaniksi saat Omaishoitajaliiton aluevastaavan verkostoineen. Aluevastavaava on omaishoitoasioiden asiantuntija alueellaan. Yhteistyön muotoja ovat esimerkiksi koulutukset, työryhmät ja neuvontatilaisuudet. Lue lisää aluetyöstä.

Liity jäseneksi tai kannatusjäseneksi

Omaishoitajaliitossa on 70 paikallisyhdistystä. Liittymällä yhdistyksen jäseneksi tai kannatusjäseneksi ajat omaishoitajien asiaa. Kannatusjäseniä voivat olla yksityishenkilöt, yritykset tai yhteisöt. Kaikki jäsenet ja kannatusjäsenet ovat tervetulleita mukaan yhdistysten toimintaan.

Omaishoitajaliiton yritysyhteistyön periaatteet.

Harjoittelu Omaishoitajaliitossa

Omaishoitajaliitossa mahdolliset harjoittelut painottuvat suunnittelu- ja tutkimuskysymyksiin. Yhteydenotot kehittämispäällikkö Kaisa Parviainen.