Tipaton tammikuu – Löydä uusia tottumuksia

Tipaton tammikuu on vakiintunut suomalainen perinne. Vuoden 2021 tipattoman teemana on löytää uusia tottumuksia alkoholin tilalle.

Tipaton tammikuu kannustaa tarkastelemaan omaa suhdetta alkoholiin ja pitämään juomisesta tauon. Mihin tarvitsen alkoholia? Missä tilanteissa ja miten sitä käytän? Mitä uusia tottumuksia voisin löytää alkoholin tilalle esimerkiksi rentoutumiseen tai itseni palkitsemiseen?

Tee päätös ja lähde mukaan tipattomalle! Omaishoitajaliiton Kuppi nurin -hanke kannustaa kiertämään korkin kiinni tammikuun ajaksi. Siitä ei ole haittaa kenellekään.

Kuppi nurin -hanke haastaa myös kaikki liiton jäsenyhdistykset ja muut toimijat ottamaan alkoholin puheeksi omaishoitajien kanssa tipattoman tammikuun aikana. Yhdessä voi pysähtyä miettimään, milloin ja mistä syistä alkoholia tulee käytettyä, ja mitä uusia tottumuksia voisi löytyä tilalle. Hankkeessa on kehitetty materiaalia keskustelun herättämisen tueksi, esimerkiksi Kuppi nurin -kortit ja Mikä on sopivasti ja mikä liikaa? -video. Materiaalit toimivat hyvin myös verkkoryhmissä ja -tilaisuuksissa.

Lue lisää Kuppi nurin -hankkeesta ja tutustu materiaaleihin osoitteessa www.omaishoitajat.fi/kuppi-nurin.
Tipattomasta tammikuusta on lisätietoa osoitteessa www.tipaton.fi.