Päihteet omaishoitoperheissä -seminaari, Raahe

  • Aika:
  • Paikka: Raahen teatteri, Koulukatu 13, 92100 Raahe

Mitä tehdä, kun omaishoitajan päihteiden käyttö huolestuttaa? Miten auttaa ja tukea omaishoitoperhettä, jossa päihteet ovat haasteena? Miltä alkoholiriippuvuus tuntuu? Kaikenlaisesta päihteiden käytöstä puhumista on hyvä lisätä, myös omaishoidon yhteydessä. Kuppi nurin -hankkeen seminaarissa kuullaan puheenvuoroja päihteiden puheeksi ottamisesta sekä omaishoitajien tunteista ja tuen tarpeista. Lisäksi sukelletaan päihteiden käyttäjien ja omaisten elämään dokumentaarisen musiikkiteatterin kautta.

Maksuton seminaari on tarkoitettu omaishoitoperheitä kohtaaville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja yhdistystoimijoille, omaishoitajille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Ohjelma

12.00 Tervetuloa! Niina Lukinmaa, toiminnanohjaaja, Raahen Psyyke ry

12.10 Miksi some, sketsit ja arkipuhe on täynnä alkoholiviestejä, mutta juomisesta suoraan puhuminen on silti vaikeaa? Ani Kellomäki, toimittaja, tietokirjailija

12.55 Miten toimia, kun herää huoli omaishoitajan päihteiden käytöstä? Elina Koponen, koordinaattori ja Christa Ahonen, suunnittelija, Kuppi nurin -hanke, Omaishoitajaliitto ry

13.30 Kahvitauko

14.00 Kokemuksia huolesta, vastuusta ja rakkaudesta. Kati, Marjo-Riitta ja Tuula sekä Anne Väätäjä, päihdeohjaaja, A-klinikka ja Ismo Laakso, sosiaalisen kuntoutuksen ohjaaja, Woimala. Keskustelua vetää Ani Kellomäki.

14.40 Juhlan jälkeen. Lauluja ja tositarinoita alkoholismista. Elina Ylisuvanto, näyttelijä ja Päivi Federley, pianisti

15.45 Loppukeskustelu

16.00 Seminaari päättyy, hyvää kotimatkaa!

Seminaarin ohjelma (pdf)

Ilmoittautuminen* 2.11.2020 mennessä alla olevasta linkistä

https://link.webropolsurveys.com/S/9F8AC6D27A388A27

Lisätietoja:

Elina Koponen, koordinaattori
elina.koponen(at)omaishoitajat.fi, p. 020 7806 589

Christa Ahonen, suunnitelija
christa.ahonen(at)omaishoitajat.fi, p. 020 7806 515

*Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli osallistumista ei peruta, voidaan ilmoittautuneelta periä tarjoilukustannukset tai toimistokuluina vähintään 20 €. Sairastumisesta johtuvissa peruutuksissa maksua ei peritä. Toisen henkilön voi vaihtaa tilalle. Peruutukset ohjelmassa ilmoitetulle henkilölle.