Päihteet omaishoitoperheissä -seminaari, verkossa

  • Aika:
  • Paikka: Useita tapahtumapaikkoja

Mitä tehdä, kun omaishoitajan päihteiden käyttö huolestuttaa? Miten auttaa ja tukea omaishoitoperhettä, jossa päihteet ovat haasteena? Miltä alkoholiriippuvuus tuntuu? Kaikenlaisesta päihteiden käytöstä puhumista on hyvä lisätä, myös omaishoidon yhteydessä. Seminaarissa kuullaan puheenvuoroja päihteiden puheeksi ottamisesta sekä omaisten mielen hyvinvoinnista. Lisäksi sukelletaan päihteiden käyttäjien ja omaisten elämään dokumentaarisen musiikkiteatterin kautta.

Maksuton seminaari on tarkoitettu omaishoitoperheitä kohtaaville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja yhdistystoimijoille, omaishoitajille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Seminaari järjestetään verkossa. Osallistumislinkki lähetetään sähköpostilla ilmoittautuneille.

Ohjelma

9.30 Tervetuloa! Kaisa Parviainen, kehittämispäällikkö, Omaishoitajaliitto ry

9.40 Miten otan päihteet puheeksi motivoivalla tavalla? Markus Partanen, avohoitopalveluiden ylilääkäri, A-klinikka Oy

10.20 Miten toimia, kun herää huoli omaishoitajan päihteiden käytöstä? Elina Koponen, koordinaattori ja Christa Ahonen, suunnittelija, Kuppi nurin -hanke, Omaishoitajaliitto ry sekä Marja Ruotsalainen, toiminnanjohtaja ja Soili Hyvärinen, omaistoiminnan kehittäjä, Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry

11.00 Tauko

11.15 Miksi some, sketsit ja arkipuhe on täynnä alkoholiviestejä, mutta juomisesta suoraan puhuminen on silti vaikeaa? Ani Kellomäki, toimittaja, tietokirjailija

12.00 Tauko

12.30 Tutkittua tietoa päihdeomaisten mielen hyvinvoinnista – ja miten sitä voidaan vahvistaa Sari Jurvansuu, tutkija, A-klinikkasäätiö, Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelma (MIPA 2.0)

13.00 Juhlan jälkeen. Lauluja ja tositarinoita alkoholismista. Elina Ylisuvanto, näyttelijä ja Päivi Federley, pianisti

14.30 Seminaari päättyy

Seminaarin ohjelma (pdf)

Ilmoittautuminen 26.11.2020 mennessä linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/S/BA9823242AF7A80D

Lisätietoja:

Elina Koponen, koordinaattori
elina.koponen(at)omaishoitajat.fi, p. 020 7806 589