Omaishoitoparlamentti – Omaishoidolla on merkitystä

  • Aika:
  • Paikka: Useita tapahtumapaikkoja

omaishoitoparlamentin ohjelma kuvana

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Omaishoitajaliiton juhlavuoden päätapahtuma Omaishoitoparlamenttia 6.10. klo 13.00 – 16.00 verkkolähetyksenä! Tapahtumassa omaishoitajat ja päättäjät vuoropuhelussa hakevat ratkaisuja arjen haasteisiin.

Parlamentin avaa peruspalveluministeri Krista Kiuru ja tervehdyksen tuo Eurocarersin toiminnanjohtaja  Stecy Yghemonos. Omaishoidon ja läheishoivan aseman ja tukimuotojen kehityskulkuja tarkastelee OTT Laura Kalliomaa-Puha.

Keskustelemassa kansanedustajat Merja Kyllönen ja Mia Laiho, SAK:n asiantuntijalääkäri Riitta Työläjärvi,  Kelan erikoistutkija Päivi Tillman,  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntija Sari Jokinen sekä Ida Nummelin STTK:lta. Omaishoitaja-asiantuntijat ovat Eero-Veikko Niemi, Tuija Seppänen, Saara Huovinen ja Minna Mäenpää.

Ohjelmassa nähdään myös tuottaja Anna Maria Myllymäen kokoama Yhteiset -askeleet -tanssiesitys, joka pohtii sitä, kuka kannattelee ketäkin yhteiskunnassamme.

Tilaisuuden juontaa Ylen uutisankkuri Jussi-Pekka Rantanen.

Omaishoitoparlamentin ohjelman linkki.

Omaishoitoparlamentti on kaikille avoin eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Katsojanlinkki avautuu Omaishoitajaliiton juhlavuoden sivuilla 6.10. klo 12. Ennen ohjelman alkua klo 12-13 on näkyvillä tietoa Omaishoitajaliiton vaikuttamistavoitteista ja muistoja 30 -vuotiselta taipaleelta. Parlamentista tulee myös tallenne verkkosivuille.