TV-juhlajumalanpalvelus, Kangasalan kirkko

 

 

Omaishoitajaliiton 30-vuotisjuhlavuoden TV-juhlajumalanpalvelus, Kangasalan kirkko 29.8. järjestetään yhteistyössä Tampereen hiippakunnan, Pirkanmaan Omaishoitajien, Tampereen Seudun Omaishoitajien ja Omaishoitajaliiton kanssa. Yhdistystoimijat lukevat messussa päivän raamatuntekstit ja ovat valmistelleet myös  esiruokoukset messuun. YLE televisioi jumalanpalveluksen. Katsottavissa myös Yle Areenassa

Messun musiikissa palvelevat lauluyhtye Valkea ja Matti Huomo, urut sekä kanttori Jukka Heroja. Saarna Kari Mikkonen, liturgina Elina Oksanen. Kolehti: Tampereen Seudun Omaishoitajat ry:lle ja Pirkanmaan Omaishoitajat ry PIONI:lle. Päivän tekstien ja rukousten lukijoina yhdistysten toimijat Tuija Seppänen, Aarre Alanen, Pirjo Pietilä ja Veikko Vepsäläinen.

Televisioinnin vuoksi messuun paikan päällä osallistuvien seurakuntalaisten toivotaan saapuvan kirkkoon klo 9.30 mennessä. Kirkon ovet sulkeutuvat viimeistään klo 9.50. Varmista asia koronatilanteesta johtuen vielä Kangasalan seurakunnan verkkosivuilta . Tämänhetkisten kokoontumisrajoitusten mukaan kirkossa pidettävissä tilaisuuksissa voi olla paikalla korkeintaan 150 henkilöä.
Lisäksi voimassa on vahva suositus kasvomaskien käyttöön ja turvavälien pitämiseen.

LÄHETYKSET:

  • Yle TV1
  • Yle TV1
  • TV Finland

Kangasalan kirkko on 1760-luvulla rakennettu kivikirkko Kangasalan keskustassa Kirkkoharjun kupeessa. Kirkon on rakentanut Antti Piimänen Ruotsin yli-intendentinviraston laatiman suunnitelman pohjalta.

Kirkko on äänestetty Suomen saavutettavimmaksi kirkoksi Radio Dein ja Kirkkohallituksen järjestämässä kesäkilpailussa. Ehdokkaita Suomen saavutettavin kirkko -kilpailuun valitsi kirkon vammaistyön neuvottelukunta. Ehdotuksia pyydettiin myös vammaisjärjestöiltä. Kisan tavoitteena oli lisätä tietoisuutta saavutettavuudesta ja nostaa esiin myönteisessä hengessä niitä tapoja, joilla saavutettavuus toteutuu eri kirkoissa. Kilpailun kautta haluttiin tehdä näkyväksi saavutettavuutta, esteettömyyttä ja moninaisuutta.