Syty liikkumaan -teemakuukausi

Innostu liikkumaan huhtikuussa ja roihuta liikkumisen paloa ympäri vuoden

Liikuntakampanjan kuvituskuva, jossa ihmishahmot harrastamassa eri liikuntalajeja

 

Liikunta ja liikkuminen on yksi tärkeimmistä keinoista pitää huolta omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista.

Varsinkin omaisestaan huolehtivilla on tutkimusten mukaan paljon fyysisiä vaivoja, jotka johtuvat muun muassa hoivaa tarvitsevan läheisen jatkuvista nostoista ja siirtelyistä, huonoista työasennoista, fyysisesti raskaista tehtävistä, liikunnan puutteesta ja uupumuksen ja stressin aiheuttamista fyysisistä oireista.

 

 

Omaishoitajaliitto ja sen jäsenyhdistykset kannustavatkin kaikkia omaisestaan Kuvituskuva, jossa kaksi ihmishahmoa. Toinen nostelee painoja ja toinen sauvakävelee reppuselässä.
huolehtivia liikkumaan oman hyvinvointinsa parhaaksi sekä hakemaan liikkeellelähdön ja liikkumisen tueksi sytykkeitä teemakuukauden tapahtumista. Vähäiselläkin liikkumisen lisäämisellä saadaan terveyttä edistäviä vaikutuksia niin keholle kuin mielelle.

Alta löydät tietoa huhtikuun teemakuukauden tarjonnasta. Voit kokeilla liikuntahaastekortin liikuntalajeja perheesi kanssa, etsiä sytykkeitä omaishoitajien tarinoista tai osallistua omaishoitajien paikallisiin liikuntaryhmiin ja -tapahtumiin.

 

Tartu liikuntahaasteeseen ja osallistu arvontaan 13.5. mennessä

Lataa itsellesi liikuntakortti (pdf) tai kysy korttia lähimmästä omaishoitoyhdistyksestä.

Tee ainakin viisi kortin liikuntahaasteista huhtikuun aikana ja osallistu arvontaan! Liikuntahaasteeseen osallistuneiden kesken arvotaan laadukas reppu esimerkiksi luontoretkiä varten. Lisätietoa ja osallistumisohjeet.