Suomen omaishoidon verkostoon uusi jäsenjärjestö

Suomen omaishoidon verkosto on saanut 20. jäsenen, kun Suomen Syöpäpotilaat ry liittyi mukaan.

Toiminnanjohtaja Minna Anttonen kertoo, että syöpäpotilaasta huolehtimista ei useinkaan ole mielletty omaishoitotilanteeksi. Asetelma on kuitenkin muuttumassa.

”Yhä useampi syöpäpotilas elää edistyneiden hoitojen vuoksi pidempään ja tilanne esimerkiksi kotihoidossa läheisten avulla voi jatkua vuosia”, Anttonen kertoo.

Suomen Syöpäpotilaat odottaa verkoston jäsenyydeltä alkuvaiheessa tiedonsaantia omaishoidosta.

”Toivon, että myöhemmin voimme välittää verkoston kautta myös omia kokemuksiamme edunvalvontaan”, Anttonen suunnittelee.

Suomen Syöpäpotilaat ─ Cancerpatienterna i Finland tukee aikuisia syöpäpotilaita ja heidän läheisiään sairauden eri vaiheissa. Vuodesta 1971 alkaen toiminut yhdistys on Suomen Syöpäyhdistyksen jäsen ja osa Syöpäjärjestöjä.

”Hienoa, että saamme uusia jäsenjärjestöjä kasvavaan verkostoomme mukaan. Sen lisäksi, että on tärkeää levittää tietoa omaishoidosta, verkoston tavoitteena on tänä vuonna kehittää yhdessä vaikuttamistyötä ja tuoda esiin omaishoitotilanteiden monimuotoisuutta”, kertoo Suomen omaishoidon verkoston koordinaattori Pilvi Nummelin.

Suomen omaishoidon verkosto on vuonna 2005 perustettu avoin yhteistyöverkosto, johon kuuluu 20 valtakunnallista järjestöä, säätiötä ja tutkimuslaitosta. Verkoston tavoitteena on yhteistyötä vahvistamalla vaikuttaa eri tavoin omaishoidon kehittämiseksi ja omaishoitoperheiden aseman parantamiseksi.