Omaishoitoyhteisön chat palvelee koko kesän

Kysy omaishoidosta -chat -palvelusta kertova mainoskuva, jossa tiedot: Kysymyksiin vastaavat Omaishoitajaliiton ja sen jäsenyhdistysten neuvojat. Chat palvelee 22.6. alkaen ma, ti ja to klo 9-12. Ke klo 15-18. www.omaishoitajat.fi #omaishoitoyhteisö. Kuvassa on myös tietokoneen äärellä oleva piirretty ihmishahmo. Tietokoneen näytöllä lukee: Voimmeko auttaa? Chat on nyt auki.Omaischat on omaishoitajille ja läheisistään vastuussa oleville henkilöille suunnattu tietoa ja ohjausta tarjoava verkkopalvelu. Chatiin voi kirjoittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti omaishoitoon liittyviä kysymyksiä, joihin neuvojat vastaavat chatissa. Tarvittaessa kysyjä ohjataan keskustelemaan puhelinneuvontaan.

Omaischatin neuvonnan tuottavat yhteistyössä Omaishoitajaliiton ja sen 28 jäsenyhdistyksen ammattilaiset. Yhteensä neuvojia on mukana yli 50 eri puolilta Suomea.

Omaischat on avoinna 22.6. alkaen maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 9–12 sekä keskiviikkoisin kello 15–18 osoitteessa www.omaishoitajat.fi. Elokuun alusta alkaen Omaischat on avoinna myös perjantaisin kello 9–12.

”Chat on kanava, jolla autamme omaishoitajia, koska koronariskin vuoksi on syytä noudattaa edelleen varovaisuutta. Tämä koskee erityisesti monia riskiryhmiin kuuluvia omaishoitoperheitä. Chat-hanke on myös osa omaishoitoyhteisömme palveluiden digitalisointia”, kertoo toiminnanjohtaja Sari-Minna Tervonen.

Elokuussa Omaischatin rinnalla avautuu Vertaischat, joka on tarkoitettu omaishoitajille, mutta siihen voivat ottaa yhteyttä myös omaishoidettavat. Vertaischat toteutetaan Omaishoitajaliiton jäsenyhdistysten kouluttamien vapaaehtoisten voimin.

Lisäksi Omaishoitajaliiton neuvontapuhelin palvelee omaishoidon kysymyksissä numerossa 020 7806 599 maanantaista torstaihin kello 9–15, paitsi 29.6.–30.7. kello 9–14.

Chatin laajentamisen ja aukiolon läpi kesän mahdollistaa sosiaali- ja terveysministeriön runsaan 50 000 euron lisäavustus, joka myönnetään Veikkauksen tuottamista voittovaroista.

 

Lisätietoja:

Sari-Minna Tervonen, toiminnanjohtaja, sari.tervonen@omaishoitajat.fi, puh. 050 368 4554

Merja Purhonen, järjestöpäällikkö, merja.purhonen@omaishoitajat.fi, puh. 020 7806 522

 

Omaischatissa mukana olevat Omaishoitajaliiton jäsenyhdistykset:

ESPOON JA KAUNIAISTEN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY

ETELÄ-KARJALAN OMAISHOITAJAT RY

HIIDEN OMAISHOITAJAT RY

HYVINKÄÄN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY

HÄMEENLINNAN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY

ITÄ-UUDENMAAN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET – ÖSTRA NYLANDS NÄRSTÅENDEVÅRDARE OCH VÄNNER RY

JOENSUUN SEUDUN OMAISHOITAJAT RY

JOKILAAKSOJEN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY

KAINUUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY

KESKIPISTEEN OMAISHOITAJAT RY

KESKI-SUOMEN OMAISHOITAJAT RY

KESKI-UUDENMAAN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY

KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT RY

LAKEUDEN OMAISHOITAJAT RY

LOIMAAN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY

MIKKELIN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY

NAPAPIIRIN OMAISHOITAJAT RY

OULUN SEUDUN OMAISHOITAJAT RY

PIEKSÄMÄEN OMAISHOITAJAT RY

PIRKANMAAN OMAISHOITAJAT RY

POHJOIS-SAVON OMAISHOITAJAT RY

PÄIJÄT-HÄMEEN OMAISHOITAJAT RY

PÄÄKAUPUNKISEUDUN OMAISHOITAJAT RY

RAAHEN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY

SALON OMAISHOITAJAT RY

SATAKUNNAN OMAISHOITAJAT RY

TAMPEREEN SEUDUN OMAISHOITAJAT RY

TURUN SEUDUN OMAISHOITAJAT RY, ÅBO REGIONENS NÄRSTÅENDEVÅRDARE RF

Yhdistysten yhteystiedot

Omaishoitajaliitto ry on omaishoitajien edunvalvonta- ja tukijärjestö. Liitto toimii asiantuntijana omaistaan hoitavien henkilöiden yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi sekä tukee erilaisin tavoin omaishoitotilanteessa olevia henkilöitä. www.omaishoitajat.fi

Tiedote STT Infossa

 

Julkaistu 17.6.2020