Omaishoitotiedote 2 2017

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta. Palautetta tiedotteesta ja osoitteenmuutokset voi lähettää minulle. Voit vinkata omaishoitotiedotteesta kollegallesi. Tiedotteen postituslistalle liitytään ja siltä erotaan lähettämällä viesti minulle.

 

Ystävällisin terveisin

Juha Viitanen
tiedottaja
Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry
Hämeentie 105 A 18, 00550 Helsinki
Puhelin 020 7806 544, matkapuhelin 040 455 3243
Sähköposti juha.viitanen@omaishoitajat.fi

Jäsenetuja omaishoitajille Välittämö100-verkkopalvelussa

Orion Oyj:n ja Omaishoitajat ja läheiset -liiton yhdessä suunnittelema ja Orionin ylläpitämä Välittämö100-verkkopalvelu on avautunut osoitteessa www.välittämö100.fi. Välittämössä sekä yksityishenkilöt että yritykset voivat lahjoittaa erilaisia palveluita Omaishoitajat ja läheiset -liiton paikallisyhdistysten jäsenille. Lahjoitettavia palveluita voivat olla esimerkiksi määräaikaiset lehtitilaukset tai risteily-, liikunta- tai muut lahjakortit. Välittämön kautta voi lahjoittaa myös omaa aikaa, kuten apua pihatöissä

Liiton paikallisyhdistysten jäseninä olevat omaishoitajat pääsevät hyödyntämään palvelun kautta tehtyjä lahjoituksia kirjautumalla Välittämöön jäsenkortissaan olevalla jäsennumerolla ja liitolle ilmoitetulla sähköpostiosoitteella. Välittämön etusivulta voi valita itselleen mieluisan lahjoituksen. Lahjoituksen antajan ja omaishoitajan yhteydenpito tapahtuu palvelussa sähköpostin välityksellä.

Ryhdy lahjoittajaksi

Välittämössä yksityishenkilöt ja yritykset voivat lahjoittaa palveluita tai haluamiaan asioita omaishoitoperheille. Lahjoittamaan pääsee Välittämön etusivulta seuraamalla lahjoittajalle suunnattuja ohjeita.

Lisätietoja juha.viitanen@omaishoitajat.fi tai puh. 020 7806 544 tai www.omaishoitajat.fi/valittamo100

 

Vinkkaa asiakkaillesi: Kaksiosainen loma työssäkäyville omaishoitajille Härmän Kylpylässä
11.–13.9. ja 20.–23.11. Haku 15.6. mennessä.

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n minilomakokeilu tarjoaa lomamahdollisuuden niille työssäkäyville omaishoitajille, joilla ei ole mahdollisuutta irrottautua lomalle yhtäjaksoisesti viideksi vuorokaudeksi. Loma on jaettu kahden ja kolmen päivän jaksoon. Hakemukset 15.6. mennessä.

Lisätietoja ja hakuohjeet kaisu.haggqvist@omaishoitajat.fi tai puh. 020 7806 533 tai www.omaishoitajat.fi/lomat

Vinkkaa asiakkaillesi: eOvet-kurssi verkossa erityislasten vanhemmille 11.9.–9.10. Ilmoittautuminen 27.8. mennessä.

Maksuton verkossa tapahtuva ohjattu ryhmätoiminta on suunniteltu erityislasten vanhemmille. eOvissa käsitellään omaishoitajuutta osana elämää, vanhemmuutta sekä omia voimavaroja ja tarjolla olevia tukipalveluita.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset kaisa.parviainen@omaishoitajat.fi tai puh. 020 7806 512.

 

Vinkkaa asiakkaillesi: Moveit® tarjoaa omaishoitajille ilmaista ja ohjattua virtuaaliliikuntaa

Liitto ja Sporetvo/Moveit® ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka seurauksena omaishoitajalle tarjotaan ilmaista ja ohjattua virtuaaliliikuntaa. Jokaisella omaishoitajat.moveit.fi-nettisivulle kirjautuneella omaishoitajalla on käytettävissään yksi ilmainen virtuaaliliikuntatunti yhden kalenterikuukauden aikana. Liikuntakerrat Moveit® palvelussa eivät kerry eli niitä ei voi siirtää seuraavalle kalenterikuukaudelle.

Ohjelman käytöstä kerran kalenterikuukaudessa ei muodostu omaishoitajalle mitään maksuja. Mikäli omaishoitaja haluaa käyttää useampia virtuaalitunteja kuukauden aikana, hän voi ostaa erilaisia jumppapaketteja:

  • Viiden digijumpan paketti 3,90 €, pakettiin voi valita viisi jumppaa kaikista digijumpista.
  • Yksi kokonainen digijumppa 1,90 €, voi valita yhden jumpan kaikista yli 30 minuutin digijumpista.
  • Yksi puolikas digijumppa 1 €, voi valita yhden kaikista alle 30 minuutin digijumpista.

Maksut suoritetaan palvelussa olevassa verkkokaupassa.

Ohjeet mukanasi.moveit.fi/ohjeet

 

Uudistetuilla www.omaishoitajat.fi-sivuilla työvälineitä omaishoitajia kohtaavien ammattilaisten tueksi

Tutustu Omaishoitajat ja läheiset -liiton uudistettuihin www.omaishoitajat.fi-sivuihin ja anna palautetta sivuista joko palautelomakkeella osoitteessa wwww.omaishoitajat.fi/anna-palautetta tai sähköpostitse juha.viitanen@omaishoitajat.fi.

 

Lähellä-lehti 2/2017 on luettavissa selattavana nettilehtenä

Lue Lähellä-lehti 2/2017. Linkkiä lehteen voit jakaa myös kollegoillesi.

Vuosien 2016 ja 2017 selattavat nettilehdet ovat luettavissa osoitteessa www.omaishoitajat.fi/lahella-lehdet.

 

Vinkkaa paikallisyhdistyksestä asiakkaillesi

 Liittymällä paikallisyhdistyksen jäseneksi saa paikallisyhdistyksen edut, Lähellä-lehden (4 numeroa vuodessa), Lomaoppaan, Palveluoppaan, lakineuvontaa ennakkotapauksissa (ei-jäsenille maksullinen), vaihtuvia yhteistyökumppaneiden etuja ja mahdollisuuden hyödyntää Välittämö.fi-lahjoituksia.

Liittymislomakkeeseen kirjoitetaan, mihin paikallisyhdistykseen haluaa liittyä. Muussa tapauksessa henkilö liitetään lähimmän yhdistyksen jäseneksi. Paikallisyhdistykset löytyvät osoitteesta www.omaishoitajat.fi/paikallisyhdistykset. Jäseneksi voi liittyä osoitteessa www.omaishoitajat.fi/jasenasiat. Vuonna 2017 jäsenmaksu on 25 €.

Jäseniä voivat olla omaishoitajat ja muut läheiset sekä omaishoitajien asemasta kiinnostuneet kansalaiset ja ammattihenkilöt. Jäsenenä voi olla, vaikka ei saisi omaishoidon tukea. Myös entiset omaishoitajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan.

 

Liiton neuvontapuhelin palvelee omaishoitajia ja työntekijöitä

Liiton valtakunnallinen omaishoidon neuvontapuhelin palvelee omaishoidon kysymyksissä niin omaishoitajia kuin omaishoidon parissa työskenteleviä ammattilaisia. Numeroon 020 7806 599 voi soittaa ma–to klo 9–15. Puhelun hinta on lankaverkosta 8,35 snt/puhelu + 8,83 snt/min ja matkapuhelin-verkosta 8,35 snt/puhelu + 22,32 snt/min.

HUOM! Neuvontapuhelin on suljettu 10.7. –5.8.

 

Liiton aluetyö tukee omaishoidon parissa työskenteleviä

Liiton aluevastaavat ovat kuntien, seurakuntien, järjestöjen ja omaishoidon parissa työskentelevien yhteistyökumppaneita. Ota yhteyttä, jos haluat tehdä yhteistyötä kanssamme. Katso aluevastaavien yhteystiedot ja alueet.

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna