Myyntituotteet

Tilaa myyntituotteita sähköpostitse tai puhelimitse

Liitto myy oppaita, kirjoja, ryhmämateriaaleja, adresseja ja muita tuotteita, kuten Sydänsiipi-rintakorua ja vuosikalenteria.

Sekä myyntituotteiden että maksuttomien tuotteiden (posti- ja käsittelykulut laskutetaan) tilaukset pyydämme tekemään joko sähköpostitse toimisto@omaishoitajat.fi tai puhelimitse 020 7806 500.

Osa liiton julkaisuista on  myös ladattavissa pdf-tiedostoina. Tutustu liiton julkaisuihin materiaalipankissa.

 

Pikkukalenteri 2023, hinta 3 €

Kuvat kertovat- tekemistä ja tunnelmaa ennen vanhaa

Kalenterin koko noin 11 x 17 cm.

 

 

 

 

Hygienic Human, hinta 2,50 €

Hygienic Human – pieni, muovinen ja hauska monen kiperän paikan sankarihahmo. Se kulkee avaimenperänä vaivattomasti mukana ja avaa ovet ja hanat käsin koskematta. Sen avulla nappien painaminen käsin koskematta on helppoa. Lisäksi Hygienic Human -hahmon pää toimii ostoskärryjen polettina. Valmistettu kierrätetystä muovista Suomessa. Tuote kestää jatkuvaa käyttöä. Paksuus 6mm, korkeus 100 mm ja leveys 70 mm. Tuotteella on malli- ja nimisuoja.

 

 

 

 

 

 

 

 

OivaPeli – loistava lautapeli läheisestään huolehtivien vertaisryhmiin ja illanviettoon

Kuva Oivapeli-nimisestä lautapelistä

Tässä pelissä pelaajat pääsevät tärkeiden omaishoitoon liittyvien kysymysten äärelle. Pelin aikana pohditaan oman hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta keskeisiä asioita. Yhdessä keskustellen löydetään uusia näkökulmia ja voimavaroja arkeen. Peli sopii mainiosti erilaisiin omaishoitajaryhmiin, virkistyspäiviin tai vaikkapa lahjaksi ostettavaksi.

Peli sisältää pelilaudan, 120 kysymyskorttia sekä koottavan nopan.

Pelin hinta on 10€. Tilauksiin lisätään posti- ja käsittelykulut.

Omainen hoitajana – seitsemänosainen opassarja

Yli miljoona suomalaista auttaa läheistään arjessa. Heistä noin 350 000 on päivittäin läheisensä apuna niin ruokailussa, peseytymisessä, pukeutumisessa kuin lääkehoidossakin. Monet omaiset suoriutuvat näistä tehtävistä ilman alan koulutusta. Omainen hoitajana -opassarja on tehty kotona hoitamisen ja auttamisen tueksi tilanteisiin, joissa hoidettava läheinen on aikuinen. Päivittäisissä toiminnoissa ohjaamisen ja auttamisen lisäksi opassarjasta löytyy tietoa muun muassa ravitsemuksesta ja lääkehoidosta. Tavoitteena on myös rohkaista omaishoitoperheitä hakemaan apua, sillä kaikesta ei tarvitse selviytyä yksin. Oppaat soveltuvat sekä pitkään omaishoitajina toimineille että ensi askeliaan omaishoitajuuden polulla ottaville.

Jokaisella oppaalla on oma teema. Myynnissä olevien painettujen versioiden lisäksi oppaat on julkaistu myös sähköisesti liiton sivustolla.

Osta oppaita

Yhden oppaan hinta on 5 euroa. Tilauksiin lisätään posti- ja käsittelykulut.

Tutustu oppaisiin

Omainen hoitajana -opas 7. Kun hoidettavan käyttäytyminen hämmentää

Oppaassa käsitellään käyttäytymisen muutoksia ja käytösoireita, niiden taustalla vaikuttavia tekijöitä sekä käyttäytymiseen ja käytösoireisiin varautumista, ennaltaehkäisyä ja vaikuttamista. 3. painos.

Lue oppaan selattava näköisversio:
Omainen hoitajana -opas 7: Kun hoidettavan käyttäytyminen hämmentää

 

 

 

Omainen hoitajana -opas 6: Tarpeellinen uni, riittävä lepo

Oppaassa käsitellään unen ja levon sekä vuorokausirytmin merkitystä sekä unettomuutta, sen taustalla olevia tekijöitä ja unettomuuden hoitoa. 2. painos.

Lue oppaan selattava näköisversio:
Omainen hoitajana -opas 6: Tarpeellinen uni, riittävä lepo

 

 

 

 

Omainen hoitajana -opas 5: Puhdas olo, mukavat vaatteet

Oppaassa perehdytään peseytymiseen, suun ja ihon hoitoon sekä näissä avustamiseen. Lisäksi käsitellään pukeutumisessa avustamista ja siihen liittyvien apuvälineiden käyttöä.

Lue oppaan selattava näköisversio:
Omainen hoitajana -opas 5: Puhdas olo, mukavat vaatteet

 

 

 

 

Omainen hoitajana -opas 4: Helpotusta isoon ja pieneen hätään 

Oppaassa käydään läpi rakon ja suolen toimintaa, pidätyskykyyn liittyviä ongelmia sekä niihin liittyviä avustamisen keinoja ja hoitotarvikkeita. 

Lue oppaan selattava näköisversio:
Omainen hoitajana -opas 4: Helpotusta isoon ja pieneen hätään

 

 

 

 

Omainen hoitajana -opas 3: Turvallinen lääkehoito kotona

Oppaassa perehdytään kotona toteutettavaan lääkehoitoon, lääkkeiden säilytykseen, antotapoihin sekä lääkehoidon apuvälineisiin ja palveluihin. 

Lue oppaan selattava näköisversio:
Omainen hoitajana -opas 3: Turvallinen lääkehoito kotona

 

 

 

 


Omainen hoitajana -opas 2: Liikkumalla parempaa vointia

Oppaassa käydään läpi liikunnan merkitystä hyvinvoinnille, erilaisia liikunnan mahdollisuuksia arjen keskellä sekä siirtymisissä avustamiseen liittyviä tekniikoita ja apuvälineitä. 2. painos.

Lue oppaan selattava näköisversio:
Omainen hoitajana -opas 2: Liikkumalla parempaa vointia

 

 

 

 

Omainen hoitajana -opas 1: Syömällä hyvää mieltä ja vireyttä

Oppaassa perehdytään terveyttä ja hyvinvointia edistävään ruokavalioon sekä keinoihin, joilla ruokailua saa sujuvammaksi. Käsitellään avustamista ja ruokailun apuvälineiden käyttöä. 3. painos.

Lue oppaan selattava näköisversio:
Omainen hoitajana -opas 1: Syömällä hyvää mieltä ja vireyttä 

 

 

 

 

Muut myyntituotteet

Kirjat

Elämän pilkkeitä, maksuton

Kirjoituskilpailun aineistosta kirjaksi toimittanut Merja Purhonen. 82 sivua, Kehitys Oy, Pori 2002

 

 

 

 

 

Omaishoidon strategia, maksuton

Kirja on tarkoitettu omaishoidon kehittämisen ja suunnittelun tueksi kunta- ja järjestötoimijoille sekä alan opiskelijoille. Kirjassa tarkastellaan omaishoidon näkymistä kuntien strategioissa, ohjeistuksissa ja tomintaohjelmissa. Kirjassa kuvataan omaishoitoon liittyviä käytäntöjä, omaishoidon tukemisen tilanteita kunnissa ja arvioidaan kunnan sekä järjestöjen yhteistyötä omaishoidon kehittämisessä. Merja kaivolainen ja Merja Purhonen (toim.): Omaishoidon strategia. Hyvät käytännöt ja palveluohjaus omaishoitajien arjen tukena -projektin (Careri 2007-2010) tuotoksia. Omaishoitajaliitto:n julkaisuja. Kehityksen kirjapaino, Pori 2011. 130 sivua.

 

Omaishoito – tietoa ja tukea yhteistyöhön, hinta 5 €

Omaishoito- kirja on laadittu tukemaan yhteistyötä omaishoitajien ja lääkäreiden, muiden terveydenhuollon ja sosiaalihuollon ammattilaisten välillä. Kirja toimii tietolähteenä kaikille omaishoitoon osallistuville. Teos soveltuu käytettäväksi myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalan perus- ja täydennyskoulutuksessa. 256 sivua. Kustannus Oy Duodecim ja Omaishoitajaliitto ry 2011.

 

 

 

 

Pieniä hetkiä, maksuton

Kirja on koottu Lähellä-lehden lukijoiden lähettämistä runoista ja mietteistä, jotka koostuvat omaishoitajan arjesta, iloista ja suruista, sattumuksista ja tapahtumista. Nimensä mukaisesti kirjassa kuvataan neljää hetkeä: ensimmäinen osio on Hetkiä kanssasi, toinen Herkkiä hetkiä, kolmas Muutoksen hetkiä ja neljäntenä Hyviä hetkiä. Kirjan avulla lukija pääsee kurkistamaan moniin sydämiin, hän saa jakaa tunteita, jotka koskettavat meitä jokaista. Toimittaneet Kaarina Johansson ja Merja Purhonen. 80 sivua, Kehitys Oy, Pori 2004

 

 

 

 

Tarinan arvoiset, maksuton

Kirja antaa äänen erilaisten omaishoitoperheiden tunteille ja kokemuksille. Kirja sopii käytettäväksi myös koulutuksissa ja omaishoitajien ryhmissä. Toim. Merja Kaivolainen ja Merja Purhonen. Kirja ilmestynyt 12.11.2013.

 

 

Oppaat

Minäkö omaishoitaja? Ensiopas omaishoidosta, hinta 5 €

Oppaan tarkoituksena on pysäyttää hoivaa antava omainen pohtimaan, miten hänen elämänsä on muuttunut läheisen ihmisen sairastumisen, vammautumisen tai lapsen saaman yllättävän diagnoosin seurauksena. Oppaassa kuvaillaan omaishoitotilanteen yleisimpiä tunnusmerkkejä. Niiden avulla omainen voi tarkastella lähipiirissään tapahtuneita muutoksia ja suhteuttaa niitä omaan elämäänsä. Opas on päivitetty vuonna 2020. Julkaisijat: Lakeuden Omaishoitajat ry, Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, Joensuunseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, Omaishoitajaliitto.

 

 

 

Jag närståendevårdare? En första handbok om närståendevård, hinta 5 €

Den här handboken är avsedd för dig som tar hand om en närstående. Handboken hjälper dig granska hur ditt liv förändrats i och med att en närstående drabbats av sjukdom eller funktionsnedsättning eller när en kronisk sjukdom eller en funktionsnedsättning konstaterats hos ditt barn. Du hjälper din närstående klara sig i vardagen, stöder honom eller henne känslomässigt och får ibland lära dig att ta dig fram i en krånglig servicedjungel. Kanske du funderar över hur du ska kombinera arbete och omhändertagande av din närstående. Är du en närståendevårdare? Utgivare: Lakeuden Omaishoitajat ry, Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, Joensuunseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry och Förbundet närståendevårdare och vänner rf.Opas on käännös vuonna 2015 päivitetystä Minäkö omaishoitaja? Ensiopas omaishoidosta -oppaasta.

 

 

Am I a Carer? First-Hand Guide to Informal Care, hinta 5 €

The purpose of this guide is to provide first-hand information to you as you care for your loved one. The guide helps you to examine how your life has changed after a loved one has fallen ill or become disabled or after your child has been diagnosed with a chronic disease or disability. As a relative, you help your loved one to cope with everyday activities, provide mental support and learn how to manage in what may sometimes be a complex jungle of services. Perhaps you are wondering how to combine work and caring for your loved one. Are you a carer? Publishers: Lakeuden Omaishoitajat ry, Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, Joensuunseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry and The Central Association of Carers in Finland.Opas on käännös vuonna 2015 päivitetystä Minäkö omaishoitaja? Ensiopas omaishoidosta -oppaasta.

 

 

Ovia omaishoitajuuteen. Käsikirja Ovet-valmennuksen järjestäjille (+ muistitikku), hinta 50 €

Käsikirja sisältää ohjeistuksen Ovet-valmennuksen teemojen käsittelyyn sekä tietoa valmennuksen käytännön järjestelyistä, ryhmän ohjaamisesta ja työskentelymenetelmistä. Käsikirjasta löytyvät myös valmennusmoduulit työssäkäyville omaishoitajille sekä muistisairaita läheisiään hoitaville (MuistiOvet). Muistiovet toteutetaan yhteistyössä Muistiliiton paikallisyhdistysten kanssa. Käsikirjaan liittyvällä muistitikulla ovat valmennuksen toteuttamista tukevat diasarjat jokaiseen valmennusosioon sekä muuta taustamateriaalia. Käsikirja ja muistitikun materiaalit ovat kaikkien hyödynnettävissä, vaikka oikeus käyttää nimikettä Ovet-valmennus® on vain liiton paikallisyhdistyksillä. Käsikirja ja muistitikku on päivitetty vuonna 2016. Katso myös Ovet-valmennus(R)_tavaramerkki.

 

 

Näkökulmia palveluohjaukseen, maksuton

Näkökulmia palveluohjaukseen -artikkelikokoelmaan on koottu asiantuntijapuheenvuoroja palveluohjauksen merkityksestä omaishoitoperheelle. Omaishoitajaliitto:n julkaisuja 2/2009, Tiina Autio ja Soili Hyvärinen 46 sivua, Kehitys Oy, Pori 2009.

 

 

 

Näkökulmia tilapäishoitoon, maksuton

 

 

Ryhmämateriaalit

Toimivat vertaiset, maksuton

Mentorointiopas, maksuton

Mentorointiopas on tarkoitettu sosiaali ja terveysalan ammattilaisille, jotka tukevat vapaaehtoisia vertaistoimijoita. Omaishoitajaliitto:n julkaisuja, Satu Hautala, Soili Hyvärinen ja Taina Laakso 48 sivua, Kehitys Oy, Pori 2008.

 

 

 

Adressit ja kortit

Osanottoadressi 1, hinta 10,10 €

Ei muistolausetta.

 

 

 

 

 

Osanottoadressi 2, hinta 10,10 €

Sisällä muistolause: Suo surun hiljaa muuttua kauniiksi muistoksi.

 

 

 

 

 

Osanottoadressi 3, hinta 10,10 € TILAPÄISESTI LOPPU

Sisällä muistolause: Kaikk’ on niin hiljaa mun ympärilläin, kaikk’ on niin hellää ja hyvää. Kukat suuret mun aukeevat sydämessäin ja tuoksuvat rauhaa syvää.

 

 

 

 

 

Osanottoadressi 4 (ruotsinkielinen), hinta 10,10 €

Sisällä muistolause: Låt sorgen stilla ändras, till minnen vackra, kära.

 

 

 

 

 

Osanottokortti 1, hinta 3,00 €

Kortin koko on 11,3 x 17 cm. Kortti on pakattu kelmuun ja sisältää kirjekuoren. Kortin sisällä teksti Suruun osaa ottaen.

 

 

 

 

 

Osanottokortti 2, hinta 3,00 €

Kortin koko on 11.3 x 17 cm. Kortti on pakattu kelmuun ja sisältää kirjekuoren. Kortin sisällä teksti Suruun osaa ottaen.

 

 

 

 

 

Onnittelukortti 1, hinta 6,70 €

A5-kokoinen

 

 

 

 

Muut tuotteet

 

 

 

Hopeinen rintakoru, hinta 60 €

 

 

 

 

 

Päivitetty 14.1.2022