Teemaviikko

Piirroskuva, jossa omaishoitotilanteita kuvaavia hahmoja. Kuvassa teksti: Valtakunnallinen omaishoitajien viikko 22.-29.11.2020

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko
22.–29.11.2020

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jolla halutaan nostaa esiin omaishoitoasioita. Teemaviikkoa on vietetty vuodesta 2003. Vuonna 2020 Valtakunnallisen omaishoitajien viikon teemana on #OmaishoitoKoskettaaJokaista.

Omaishoitajat ovat tähtiä – teemaviikon juhlavideo

Valtakunnallisen omaishoitajien viikon pääjuhla pidetään koronatilanteen takia sähköisesti verkossa. Juhlavideo käsittelee omaishoitoa henkilökuvien, musiikin ja keskustelun avulla. Juontajana ja esiintyjänä toimii muusikko Joel Hallikainen.

Juhlavideon tekstitykset saa päälle ja pois painikkeesta, joka löytyy videoikkunasta oikealta alhaalta. Jos videon toistossa on ongelmia, voit katsoa videon Youtubessa.

#OmaishoitoKoskettaaJokaista

Teemaviikon avaa valtakunnallinen omaishoitajien kirkkopyhä 22. marraskuuta. Valtakunnallisen omaishoitajien viikon materiaali 2020 kertoo omaishoidon ja omaishoitajaliiton toiminnan perusasiat. Linkistä aukeaa materiaalin tulostettava pdf-tiedosto.

Omaishoitajaliiton jäsenyhdistykset järjestävät teemaviikon aikana paljon tapahtumia verkossa ja paikan päällä. Tapahtumatietoja löytyy liiton verkkosivulta.

Sininen pallo, jossa aihetunniste #OmaishoitoKoskettaaJokaista

Mediatiedote ”Valtakunnallisen omaishoitajien viikkoa vietetään poikkeusajan järjestelyin” on julkaistu STT Infossa ja liiton verkkosivuilla 12.11.2020.

Kampanja: Sadalle omaishoitajalle virkistystä yhteistyössä Orionin kanssa. Lue lisää ja osallistu arvontaan!

Teemaviikon alla julkaistussa Lähellä-lehdessä kerrotaan Omaishoitajaliiton jäsenyhdistysten toiminnasta sekä teemaviikon kampanjasta sosiaalisessa mediassa. Lehdessä omaishoitajat kertovat hyvinvoinnin lähteistään kuvien kera.

Eduskunnan puhemies tervehtii omaishoitajia

Teemaviikon kunniaksi eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen tervehtii omaishoitajia ja omaishoitoyhteisön toimijoita oheisella videolla. Tervehdys on julkaistu myös Lähellä 4/2020 -lehdessä kirjoituksena. Linkki videotervehdykseen YouTubessa.

Infograafi, jossa Omaishoitajaliiton jäsenyhdistysten sijainnit on merkitty kartalle.

Tule mukaan toimintaan! Jäsenyhdistysten yhteystiedot

Omaishoito koskettaa jokaista. Suomessa arvioidaan olevan noin 350 000 omaishoitotilannetta.
Lue lisää omaishoidosta Mitä on omaishoito -sivulta.

 

Sinä olet tärkeä! Kiitos, että autat ja tuet. Tämän viestin voit jakaa avun ja tuen antajille yllä olevan kuvan avulla sosiaalisessa mediassa. Lataa kuva klikkaamalla alla olevaa linkkiä ja tallentamalla aukeava kuva omalle laitteellesi.
Sinä olet tärkeä! -kuva Facebookiin
Sina olet tärkeä! -kuva Twitteriin
Sina olet tärkeä! -kuva Instagramiin

 

 

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko 2019

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko 24.11.–1.12.2019

#OmaishoitoKoskettaaJokaista

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jolla halutaan nostaa esiin omaishoitoasioita. Teemaviikkoa on vietetty vuodesta 2003.

Tänä vuonna valtakunnallista viikkoa vietetään 24.11.–1.12. teemalla Näe, huomaa, kuule – omaishoidon monimuotoisuus. Viikon avaa valtakunnallinen omaishoitajien kirkkopyhä 24.11. ja pääjuhlaa vietetään Lappeenrannassa 28.11.

Teemaviikkoa ja omaishoidon monimuotoisuutta tuodaan esiin myös Yleisradion tv-kanavilla. Yllä olevaa animaatiovideota esitetään 18.–24.11. Yle TV1 -kanavalla. Ruotsiksi videota esitetään Yle Fem -kanavalla. Linkki ruotsinkieliseen Närståendevård berör alla -videoon

Tule mukaan! Teemaviikolla Omaishoitajaliiton jäsenyhdistykset järjestävät satamäärin tapahtumia eri puolilla Suomea. Tapahtumatietoja on koottu teemaviikon tapahtumakalenteriin. Teemaviikon ja omaishoidon keskeiset asiat on koottu Valtakunnallisen omaishoitajien viikon julkaisuun.

 

Omaishoitajaliiton ja sen jäsenyhdistysten strategia vuoteen 2023

Omaishoitoyhteisön strategiaan vuoteen 2023 pääset tutustumaan osoitteessa www.omaishoitajat.fi/strategia2023. Strategian keskeiset kohdat on esitetty yllä olevassa kuvassa.

 

Sinä olet tärkeä! Kiitos, että autat ja tuet. Tämän viestin voit jakaa avun ja tuen antajille yllä olevan kuvan avulla sosiaalisessa mediassa. Lataa kuva klikkaamalla alla olevaa linkkiä ja tallentamalla aukeava kuva omalle laitteellesi.
Sinä olet tärkeä! -kuva Facebookiin
Sina olet tärkeä! -kuva Twitteriin
Sina olet tärkeä! -kuva Instagramiin

 

Omaishoito koskettaa jokaista. Suomessa arvioidaan olevan noin 350 000 omaishoitotilannetta. Lue lisää omaishoidosta Mitä on omaishoito -sivulta.