Euroopan omaishoitajien päivä

Euroopan omaishoitajien päivän juliste, jonka viestinä on "Olemme omaishoitajia. Meillä on merkitystä. Tarvitsemme tukea." Kirjaimissa näkyy ihmiskasvoja. Julisteessa myös teemapäivän logo ja nettiosoite www.carersday.eu.
Ensimmäisen Euroopan omaishoitajien päivän motto ja visuaalinen ilme.

Euroopan omaishoitajien päivää vietetään 6. lokakuuta. Teemapäivän järjestää Euroopan omaishoidon toimijoiden verkosto Eurocarers, jonka jäsen Omaishoitajaliitto on.

Vuonna 2020 ensimmäisenä Euroopan omaishoitajien päivänä painotettiin omaishoidon merkitystä ja omaishoitajien tarvitsemaa tukea, mikä korostui erityisesti koronaepidemian vuoksi. Teema kiteytyi suomeksi ”Olemme omaishoitajia. Meillä on merkitystä. Tarvitsemme tukea.”

Vuonna 2021 toisena Euroopan omaishoitajien päivänä teema toi esiin nuoret hoivaajat. Teemapäivä nivoutui mm. osaksi Omaishoitajaliiton 30-vuotisjuhlavuoden omaishoitoparlamenttia.

Ylipäätään eri ikäisten omaishoitajien ja läheisvastuuta kantavien henkilöiden panosta ja merkitystä on syytä juhlistaa kautta Euroopan sekä kertoa heidän tilanteistaan ja tarjota heille tukea teemapäivänä ja kaikkina muina 364 päivänä vuodessa!

Kampanjan verkkosivu www.carersday.eu on mahdollista lukea myös suomeksi.

Sosiaalisessa mediassa teemapäivä näkyy aihetunnisteilla #CarersDay_EU,  #WeAreCarers_EU, #EuroopanOmaishoitajienPäivä

Euroopan omaishoitajien päivän mediatiedote STT Infossa 1.10.2020

Sivua muokattu 20.12.2021