OmaisOiva -toiminta

OmaisOiva-toiminta on Omaishoitajaliiton ja sen paikallisyhdistysten yhteinen omaishoitajien voimavaroja tukeva toimintamuoto. OmaisOivassa kehitetään, toteutetaan ja juurrutetaan erilaisia toimintamalleja, joiden avulla lisätään omaishoitajien hyvinvointia, osaamista ja jaksamista.

 

OmaisOiva tuo vahvuutta toimijuuteen

Omaishoitajien elämään enemmän voimavaroja ja mahdollisuuksia tunteiden käsittelyyn, lisää osaamista, motivaatiota ja kykenemistä, sekä ennen kaikkea uusien näkökulmien ja vaihtoehtojen löytämistä.

Paikallisyhdistysten toimijoille monipuolisempia mahdollisuuksia toimia, kehittyvää osaamista ja yhteistyöverkostoja, pitkäjänteistä ja suunnitelmallista toimintaa omaishoitoperheiden tukena.

 

Oivallista toimintaa omaistaan hoitaville

Klikkaa kuva suuremmaksi.

 

Liiton OmaisOiva-toimintaa toteuttavat paikallisyhdistykset tukevat omaishoitajan jaksamista tarjoamalla tietoa, ohjausta, vertaistukea ja Ovet-valmennusta® mahdollisimman lähellä omaishoitoperheitä.

OmaisOiva-toimintaa toteuttaa eri puolilla maata 30 Omaishoitajaliiton paikallisyhdistystä (v. 2017). OmaisOiva-toimintaa toteuttavat yhdistykset löytyvät paikallisyhdistysten yhteystiedoista.

 

  OmaisOiva-toiminta liitossa

Klikkaa kuva suuremmaksi.

 

Omaishoitajaliitto koordinoi ja ohjaa OmaisOiva-toimintaa. Liitto tukee OmaisOivan-toimintamuotojen toteuttamista järjestämällä koulutuksia, tuottamalla materiaaleja sekä kehittämällä toiminnan seurantaa ja arviointia.

 

 

 

 

 

OivaOhjaus

OivaKoulutus

OivaMateriaalit

OivaKehittämö

OivaTiedotus

eOvet

Oiva-Arviointi

Kysy lisää liiton OmaisOivan työntekijöiltä