Eurocarers tutkii: Miten korona on vaikuttanut omaishoitajiin?

Omaishoitajaliitto on mukana Eurocarersin toteuttamassa ensimmäisessä kansainvälisessä kyselytutkimuksessa, jossa selvitetään koronaepidemian vaikutuksia omaishoitotilanteisiin ja omaishoitajien terveyteen, tukiverkostoihin ja talouteen sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuuteen sekä ansiotyön ja omaishoidon yhteensovittamiseen.

Vastaa omaishoitajille suunnattuun kyselytutkimukseen 7.2.2021 mennessä. Kyselyn alussa on tarkempia ohjeita. Huom! Valitse kieliversio kyselysivun ylälaidan kielivalikosta: suomi tai ruotsi (svenska/Finland). Vastaaminen kestää noin 20 minuuttia.

Vastaamalla kyselyyn autat sekä Eurocarersia että Omaishoitajaliittoa ja Suomen omaishoidon verkostoa vaikuttamaan päättäjiin kunnissa, eduskunnassa ja myös EU-elimissä. Vastauksesi auttavat myös kuvaamaan omaishoitajien kokemuksia ja tukevat vaatimuksiamme kehittää ja räätälöidä tukipalveluita omaishoitajien tarpeisiin.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään Euroopan laajuisten toimintaohjeiden laatimiseksi siihen, kuinka omaishoitajien selviytymistä tuetaan koronaepidemian eri vaiheissa ja mahdollisesti muissa uusissa pandemioissa. Toimintaohjeet suunnataan päätöksentekijöille, palveluiden tuottajille ja omaishoitajille.

Jos Suomesta saadaan riittävästi vastauksia, tehdään kansainvälisen tutkimuksen lisäksi tarkempaa kansallista analyysiä.

 

Julkaistu 7.12.2020